Környezetvédelmi és közbiztonsági táborban voltak

2019.07.10. 12:00

Elfoglalták Rezi várát a polgárőrök gyerekei

Immár 11. alkalommal szervezett környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági túratábort polgárőrök gyermekei részére a megyei szövetség támogatásával a Rezi Községi Polgárőr Egyesület.

Fincza Zsuzsa

Csoportkép a turistaház udvarán – a gyerkőcök elhatározták, jövőre is elfoglalják Rezi várát Fotó: Fincza Zsuzsa

A 25 táborozó gyerkőc főhadiszállása a Laky Demeter Turistaházban volt. Hegyvidéki környezetben tartalmas és tanulságos hetet tölthettek el sok-sok túrával, alkotómunkával, jó programokkal, köztük környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági foglalkozásokkal. Ellátogattak a Dínó- és Kalandparkba, fürödtek a Balatonban, vártúrán számháborúztak és íjászkodtak, a GPS-t otthon hagyva térkép segítségével tájékozódtak, küzdöttek „parasztolimpián”, szemetet gyűjtöttek a faluban és megbeszélték az újrahasznosítás lehetőségét.

Csoportkép a turistaház udvarán – a gyerkőcök elhatározták, jövőre is elfoglalják Rezi várát
Fotó: Fincza Zsuzsa

A KRESZ-parkban a rendőrök irányításával a szabályos közlekedést gyakorolták, bűnmegelőzési célzatú előadáson megszívlelendő tanácsokat kaptak az áldozattá válás elkerüléséhez, Zobbné Szummer Mónika, a ZMPSZ ifjúságért felelős alelnöke a polgárőrök munkájába engedett betekintést. A hetet utolsó este retró tábortűzzel búcsúztatták.

A túratábort az idén Zobb Eszter és Zobb Nóra, a Szentpéterúri Polgárőr Egyesület tagjai vezették. Segítségükre voltak, miként az előző 10 évben is, Tafota Istvánné vezetésével a helyi civil szervezetek, az önkormányzat dolgozói, a pedagógusok, a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai és körzeti megbízottai. A túrákat a Rezi Várbarátok Köre Egyesület tagjai és a polgárőrök vezették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában