Sokan kilátogattak

2019.06.13. 10:00

Visszaépült Lispeszentadorján életébe a pünkösdi fesztivál

Sikeresen visszaépült a dél-zalai település életébe az a pünkösdi fesztivál, amelyet felélesztése óta immár ötödik alkalommal rendeztek meg. Az egész napos rendezvény rengeteg látogatót vonzott, köszönhetően a színes forgatagnak.

Gyuricza Ferenc

Kárász Tímea Fatima a lispeszentadorjáni fesztiválon Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Mindezt Árkus Béla polgármester mondta lapunknak, azt is hozzátéve, hogy a pünkösdi fesztivál ma már nemcsak a település életének egyik legjelentősebb eseménye, de a térségben is felfigyeltek rá. Főleg a délutáni kulturális-szórakoztató műsor alatt voltak rengetegen a falu központjában megrendezett programon, de már a délelőtti főzőversenyre jelentkezett csapatok száma is jelezte az érdeklődés nagyságrendjét. Ez utóbbit Kányavár csapata nyerte csülkös pacallal.

– A pünkösdi fesztiválnak hagyománya volt Lispeszent­adorjánban, ami egy időre sajnálatos módon megszakadt – mondta Árkus Béla.

Kárász Tímea Fatima a lispeszentadorjáni fesztiválon Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Miután sokan jelezték hiányát, s kérték annak az újbóli megszervezését, az új önkormányzati ciklus elindulásakor elhatároztuk, hogy visszahozzuk a település életébe.

A falu polgármestere azt is elmondta: a délután folyamán igyekeztek változatos, színes és minőségi műsorral kedveskedni a közönségnek, hiszen az egyik legfőbb vonzerőt rendszerint a fellépők jelentik. Mások mellett a főzőverseny zsűrielnökének szerepét is elvállaló Ihos József humorista, a Dupla Kávé együttes, valamint a térségben jól ismert énekesnő, Kárász Tímea Fatima is színpadra lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában