testületi ülés

2019.06.19. 07:00

Tőkeerős befektetőre lenne most szükség Zalalövőn

Ha nem találunk tőkeerős befektetőt, előbb-utóbb nekünk kell a zsebünkbe nyúlnunk – többek között ez is elhangzott a városi önkormányzat keddi soros testületi ülésén. A napirendre vett témák egyike a Borostyán-tó strandjának üzemeltetéséhez és fejlesztéséhez kapcsolódott.

Gyuricza Ferenc

Minderre azért volt szükség, mert a jelenlegi, valamivel több, mint négy év időtartamra kötött üzemeltetői szerződés a szezon végén, 2019. augusztus 31-én lejár, az önkormányzat korábbi pályázati felhívása pedig nem járt eredménnyel, az érdeklődő vállalkozó visszalépett. A testület ezért új pályázati felhívás közzétételéről határozott, de a hozzászólások során az is felvetődött: ahhoz, hogy komolyabb fejlesztés valósulhasson meg, tőkeerős befektetőt kell találni, hiszen akár 150 millió forint beinvesztálására is szükség lehet.

Olyan vélemény is megfogalmazódott, hogy az önkormányzatnak jobban oda kellett volna figyelnie a tó és környéke – mint a város egyik legszebb térsége – állapotára. A tóhoz vezető út minőségét például többen is kifogásolták, ugyanakkor az is tény, hogy a városnak van egy külterületi utak felújítására vonatkozó, már megnyert pályázata, amely révén egy alternatív megközelítés kialakítható lesz. A Borostyán-tó egy másik téma kapcsán, a halgazdálkodási terv időarányos teljesülése okán is napirendre került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában