gazdaság

2019.06.06. 10:00

Megfelelő szakmákkal a régió fejlődéséért

Nemzetközi konferenciával zárták a partnerek szerdán a szlovén–magyar együttműködésben megvalósított Right Profession 2, Megfelelő szakmát a régió fejlődéséért című projektet.

Hajdu Péter

Robert Grah a Right Profession 2 céljairól és eredményeiről beszélt Fotó: Pezzetta Umberto

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben lezajlott eseményen a szlovéniai Muravidék, Zala és Vas megye együttműködő szervezetei számoltak be a 2017. februártól 2019. július végéig tartó, munkaerőpiaci és pályaorientációs programokat magában foglaló uniós pályázati projekt megvalósításáról.

A 30 hónapon át tartó, 390 ezer eurós költségvetésű Right Profession 2 az előző, hasonló nevű együttműködés folytatása volt a Muravidéki Gazdasági Kamara vezetésével. A program további hét partnere volt a Muraszombati Fejlesztési Központ, a Muraszombati Területi Kézműves Kamara, az Ötletek Központja és a Szlovén Köztársaság Szakképzési Központja, magyar oldalon pedig a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Robert Grah a Right Profession 2 céljairól és eredményeiről beszélt
Fotó: Pezzetta Umberto

A megjelenteket Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte, majd a házigazda szerepében Szabó Károly, a ZSZC kancellárja, továbbá Robert Grah, a Muravidéki Gazdasági Kamara igazgatója szólt a program fő céljáról, ami nem más, mint hogy a partnerek megosztják egymással az országhatár két oldalán levő térségben tapasztalható szakképzési és munkaerőpiaci kihívásokat. A résztvevő intézmények képviselői részletesen szóltak az általuk lebonyolított programokról. Elhangzott, a szakmák bemutatásain több mint 6000-en vettek részt, több mint 400 résztvevő jelent meg különböző kerekasztal-megbeszéléseken és konferenciákon, s több mint 150 ezer főt tájékoztattak e témákról a médiában.

A projektpartnerek úgy döntöttek, folytatják, és aláírták a 341 ezer eurós értékű, 2022. augusztusig tartó Dual Transfer program együttműködési nyilatkozatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában