Élménnyel teli ízek

2019.06.22. 07:00

Kiválasztották az ország első bike food ételét Zalakaroson

A fürdőváros kedvenc tésztaételének az erdei gombás rakott laska tésztát, míg az ország első bike food ételének egyfajta kukoricás palacsintába tekert tépett sertéstarjával töltött ínyencséget választottak.

Benedek Bálint

A boldog győztesek a turisztikai szakember társaságában. Virág József (balról), Bogdán Eszter, Kovács Szabolcs, Bakonyi Péter és Várhegyi Balázs

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Az Élménnyel teli ízek Zalakaroson elnevezésű program keretében pénteken a Hotel Karos SPA-ban tartották a díjátadó ünnepséget. A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. hagyományteremtő szándékkal indított receptversenyt, amely a Zalakaros Go Bike tematika köré épült. A szervező az idén újdonságként vezette be, hogy éttermek, bisztrók és gasztroműhelyek is nevezhettek mindkét kategóriában, és ezzel a lehetőséggel éltek is az éttermek, több nevezés is csapatban, vagy profiktól érkezett.

A boldog győztesek a turisztikai szakember társaságában. Virág József (balról), Bogdán Eszter, Kovács Szabolcs, Bakonyi Péter és Várhegyi Balázs Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Úgynevezett klasszikus kategóriában kerestük a város kedvenc tésztaételét – mondta Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Itt elsősorban a hagyományokon alapuló zalai tésztaételek receptjeit vártuk, de fontos szempont volt az ötletesség és az ételek étlapra átemelhetősége is. Ezenkívül egy általunk alkotott kategóriában az ország első bike food ételének receptjét is vártuk. A speciális igényeket kiszolgáló étellel szembeni fő elvárás volt, hogy legyen innovatív és energiadús: minőségi szénhidrátokból készüljön, rostokban, fehérjében, vitaminokban legyen gazdag, valamint legyen mobilis: akár a „nyeregben” is fogyasztható.

A két kategóriában több mint 50 recept érkezett, ezek közül egy séfekből álló zsűri választott.

A legjobb tésztaételnek az erdei gombás rakott laskatésztát választották, melyet a Mendan Hotel szakácscsapata készített. Az ország első bike food étele a „Bike roll – a „fúziós útravaló” névre hallgató zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, karamellizált tépett sertéstarja, zalai „salsa” és őrségi füstölt gomolya étek lett, amit Virág József és a Park Inn Kitchen csapata álmodott meg és készített el a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában