Horvátországban jártak

2019.06.13. 16:00

Hévízi diákok kirándulása a magyar történelmi és kulturális kincsek nyomában

A helyi Illyés-iskola 7. évfolyamos tanulói május 27–30. között Horvátország magyar történelmi és kulturális emlékhelyeit látogatták meg a Határtalanul! pályázat keretében.

ZH

A hévízi diákok több emlékhelyet is meglátogattak Fotó: ZH

Elsőként Kórógyra utaztak, a délszláv háború sújtotta, kis magyarlakta településre, megtekintették a református templomot és a magyar iskolát. A Kopácsi Rét Nemzeti Parkban a vidék gazdag élővilágát, majd az Eszéki várat ismerhették meg. Zágráb belvárosában a Szent László által alapított Mária mennybemenetele székesegyházat, a Felsővárosban található Jellasics-szobrot, majd a Szent Márk-templomot csodálhatták meg. Az út során jártak Pulán az amfiteátrumban, az Aquariumban, Rovinj történelmi belvárosában, Fiume hangulatos, mediterrán kikötőjében. A kirándulás utolsó napján az Erdődy és a Zrínyi család nyomait kutatták fel Varasdon, valamint Felsőzrínyifalván. Megrendítő élmény volt a gyerekek számára a vadkanbalesetben elhunyt Zrínyi Miklós költő, hadvezér halálának helyén álló emlékoszlop megkoszorúzása. A kirándulás örök élmény marad mind a diákoknak, mind a kísérő pedagógusoknak.

A hévízi diákok több emlékhelyet is meglátogattak Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában