Elismerték a tehetséggondozást

2019.06.14. 07:00

Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat kapott Szollár-Nikolics Zsanna

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat adományozott Szollár-Nikolics Zsannának, több nagykanizsai ifjúsági csoport vezetőjének.

Horváth-Balogh Attila

Szollár-Nikolics Zsanna a kitüntetéssel Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A Nemzeti Tehetség Program célja, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a szakembereket, akik az iskolások körében kiemelkedően sokat tesznek a tehetségek kibontakoztatásáért. Zsanna már 16 évesen elkezdte maga köré gyűjteni a hátrányos helyzetű gyerekeket, hogy tudást, perspektívát adjon nekik. Ma már 70 fiatallal foglalkozik többek közt a Kanizsai Fiatalok Közösségében, a Magic Ritmo Tánccsoportban, a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadán, a Mit tehetnék érted? karitatív csoportban, s nem mellesleg a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ifjúsági munkacsoportja elnökeként.

Szollár-Nikolics Zsanna a kitüntetéssel Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Az úton volt középiskolám, a nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola indított el, ahol olyan tanárokkal találkoztam, akik példaképek lehettek számomra – idézte fel Szollár-Nikolics Zsanna, aki 2008-ban, 17 évesen megkapta a Zala Megye Tehetségígérete díjat is. – Másrészt diákelnök voltam, s hagyták szárnyalni a gondolataimat, nagyon támogató közegben élhettem abban az időszakban. Színjátszó kört alapíthattam, amellyel később betagozódtunk a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának társulatába, ahol Lengyák István rendező segédrendezője lehettem. Ma már én vagyok a rendező, és nekem is van segédrendezőm…

Az általa vezetett csoportokba számos hátrányos helyzetű gyermek jár, Zsanna a szívügyének tartja, hogy a szegényebb gyerekeket segítse, perspektívát mutasson nekik – tanítványai ezt számos versenyen elért szép eredményekkel honorálják.

– Örülök az elismerésnek, mert 27 évesen kaphattam meg, a díjazottak közt legfiatalabbként, de szívből mondom, hogy a gyerekek szeretetét, s az érzést: látni, ahogy fejlődnek és sikereket érnek el, semmi nem tudja felülmúlni – jelentette ki a kitüntetett. – Másrészt a díj nem kizárólag az én érdemem, hanem vezetőtársaimé, Fási Barnabásé és Pávlicz Erikáé is. S hogy mi az álmunk? Szeretnénk létrehozni a művészetek házát, ahol a szegény sorsú gyerekek táncot, éneket, versmondást, színjátszást tanulhatnának. Reméljük, sikerül…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában