A szaktudásra építenek

2019.05.22. 07:00

Termálturisztikai megállapodást írt alá Hévíz Kínában

Kínában is számítanak a zalai fürdőváros termálturisztikai tapasztalataira. Erről írt alá megállapodást a múlt héten Papp Gábor polgármester Csungkingban.

Varga Lívia

H. Horváth Orsolya, Kepli József János, Jakab István és Papp Gábor Kínában a vendéglátó tartomány vezetőjének társaságában Fotó: önkormányzat, Hévíz

Hévíz a magyar kormány küldöttségével vett részt a május közepén megrendezett Nyugat-kínai Nemzetközi Ke­reskedelmi és Befektetési Vásáron, amelyen hazánk díszvendég volt. A magyar delegációt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke vezette, Hévízt Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetője képviselte. A befektetési vásáron – amelyre közel száz országból és régió­ból mintegy hétezer vállalat és 130 ezer vendég érkezett – Hévíz önálló standdal mutat­kozott be.

H. Horváth Orsolya, Kepli József János, Jakab István és Papp Gábor Kínában a vendéglátó tartomány vezetőjének társaságában Fotó: önkormányzat, Hévíz

A vásárral párhuzamosan tartották meg a Magyar–Kínai Termálipari Együttműködési Fórumot, illetve a Magyar Turisztikai Promóciós Rendezvényt, valamint a Bank of China szervezésében a Határokon Átívelő Kereskedelmi és Befektetési Konferencia és B2B találkozót. A szakmai program keretében Kepli József János közel háromszáz kínai egészségturisztikai szakembernek és félszáz újságírónak mutatta be a hévízi turisztikai kínálatot és az együttműködési lehetőségeket, melyek iránt élénk érdeklődés mutatkozott.

Hévíz mindemellett két stratégiai együttműködést is kötött. A Beibei városával létrejött megállapodás, amelyet Papp Gábor írt alá, a turisztikai fejlesztések és a termálvíz hasznosítási lehetőségei terén alakít ki partnerkapcsolatot. H. Horváth Orsolya pedig háromoldalú stratégiai megállapodást kötött a Hakone Csoporttal, valamint a Nanjing SOHO Healthy Town Investmenttel, melynek célja a Hévízi Tradicionális Kúra népszerűsítése, valamint szakértelmének hasznosítása kínai termálturisztikai beruházásokban.

Papp Gábor a szakmai út eredményeit elemezve kiemelte, hogy a sokrétű együttműködés hosszú távon hozzájárulhat a kínai vendégszám és tartózkodási idő emelkedéséhez, valamint a Hévízi Tradicionális Kúra nemzetközi ismertségének növeléséhez. Ezen túlmenően pedig erősíti a magyar és a kínai kormány között ez év áprilisában lefektetett ötpontos tervet, amely a vízügyi és a gyógyvízhasznosítási együttműködések területét érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában