a digitális fejlesztésért

2019.05.10. 17:30

Magyar–szlovén kamarai összefogás – Együttműködési megállapodást írtak alá Kanizsán

A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások digitális fejlesztését elősegítendő együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Muraszombati Gazdasági Kamarával a Vasemberház tükörtermében.

Benedek Bálint

Robert Gráh és dr. Polay József írta alá az együttműködési megállapodást

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A két szervezet együttműködésének előkészítése egy tavalyi magyar–szlovén üzletember-találkozón kezdődött. A kanizsaiak élő, jó kapcsolatot ápoltak a lendvaiakkal, és a muraszombatiak is nyitottak voltak az együttműködésre. A kis- és középvállalkozások fejlődéséhez elkerülhetetlen az előrelépés a digitális területen, ennek előmozdítása érdekében pedig összefogás szükséges.

A megállapodást – amely egy európai uniós pályázathoz is kapcsolódik – ünnepélyes keretek között írta alá tegnap a kanizsai kamara elnöke, dr. Polay József és a szlovén szervezet vezetője, Robert Gráh.

Robert Gráh és dr. Polay József írta alá az együttműködési megállapodást
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A 350 ezer eurós keret­összeget tartalmazó pályázat célja, hogy a kis- és középvállalkozások átállását segítse – mondta dr. Polay József. – A projekt vezető partnere a kanizsai kamara, de több szervezet is bekapcsolódik a munkába. Eddig hét vállalkozás jelezte a részvételét, 2–2 muraszombati, illetve lendvai, valamint három kanizsai. A Pannon Egyetem kanizsai kampuszának feladata az lesz, hogy a kijelölt vállalkozásokat digitalizáció szempontjából felmérje, és ennek alapján az adott vállalkozás digitális átállási tervét elkészítse. Ezt követően egyfajta internetes közösségi „piactér” nyílik, ahova nemcsak ez a hét vállalkozás, hanem bármelyik feltölthet adatokat. Például jelezheti, milyen munkaerőigénye van, mivel foglalkozik, vagy mire van szüksége, továbbá partner-e az exporthoz.

A kamara elnöke szerint a határ menti térségben pályázatuk egyedi. Remélik, hogy az 5–50 főt foglalkoztató kis- és középvállalkozóknak sikerül az átállás. Mert ha nem így lesz, akkor a határ mindkét oldalán leépülés várható. A 2020. január 1-jétől induló program azt is elősegíti, hogy a helyi vállalkozások nagy cégek beszállítóivá váljanak, javítsák versenyképességüket, hatékonyságukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában