Milyen lennék rendőrnek?

2019.05.22. 07:00

Tűzoltóként és manikűrösként is kipróbálhatták magukat a fogyatékkal élők Nagykanizsán

Egy program jóvoltából fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek ismerkedtek néhány óra erejéig különböző hivatásokkal.

Szabó Zsófia

Dr. Árok Krisztina beszél a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Nagykanizsa Egy program jóvoltából fogyatékos és megváltozott munkaképességű em­berek ismerkedtek különböző hivatásokkal.

Az Írországból indult projekt során dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat álommunkájukban. Zalában a kampányt a társadalmi egyesülések megyei szövetsége szervezte, és idén tízen próbálták ki magukat többek közt rendőrként, tűzoltóként, adminisztrátorként, manikűrösként, kisállatgondozóként és DJ-ként.

A program sajtótájékoztatóján Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere jelezte: be kell fogadni és segíteni kell a megváltozott munkaképességű és fogyatékos embereket.

Dr. Árok Krisztina beszél a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Dr. Árok Krisztina, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője arról beszélt, hogy az érintetteknek is hasznosnak, a társadalom fontos részének kell érezniük magukat, mindez pedig a munka révén is lehetséges. Szükséges a munkáltatók, a társadalom érzékenyítése a hátrányos helyzetű csoportok iránt.

Horváth Miklós, a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetségének elnöke pedig örömmel mondta el, hogy a megkeresett munkáltatók, cégek, szervezetek, vállalkozók nyitottak voltak a jelentkezők fogadására.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában