Közgyűlés

2019.04.12. 07:00

Növekedett Zalaegerszeg költségvetésének főösszege

A város költségvetésének főösszege 43 milliárd forintról 44,2 milliárdra növekedett a csütörtöki közgyűlésen elfogadott rendeletmódosítás szerint.

Szabó Judit

Rövid ülést tartott tegnap az önkormányzat, amelyen elsőként a költségvetési főösszeg emeléséről határoztak. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a módosításra azért van szükség, mert megérkezett az a 190 millió forint, amit az államtól a volt MMIK épületéből kialakítandó hotel terveinek elkészítésére kapott a város.

Módosították a rendezési tervet is, különböző fejlesztésekhez megteremtve a feltételeket. A rendezési terv módosítására egyebek mellett a Gébárti-tó körbejárhatóságához volt szükség, és parkolóterületet biztosítottak a létrejövő Mindszenty József Zarándokközpont és Múzeumhoz a Batthy­ány utca, az Október 6. tér és a vasút által határolt terület nyugati részén. A Madách és a Puskás Tivadar utca által közrezárt tömbben szintén parkolók kialakítására adtak lehetőséget, ugyanis a Kovács Károly tagkollégium felhagyott konyháját kiveszi egy bérlő és éttermet nyit, ehhez kellenek a várakozóhelyek. A területen, a kollégium használaton kívüli sportpályája helyén 40-42 parkoló jön létre az önkormányzat és a vállalkozó közös beruházásában. Huszonnégy hely közforgalmú lesz, ami enyhítheti a Madách utcai tízemeletesekben lakók parkolási gondjait.

A tagkollégium „A” épületében lévő főzőkonyha a hasznosításra kiírt pályázat kapcsán is szóba került az ülésen. Az ajánlattételre felkért Molni-Adresz Vendéglátóipari Kft. a döntés szerint 15 évre veheti bérbe a létesítményt havi bruttó 317.500 forintért, ami évente emelkedik az infláció mértékével.

A közgyűlés egyhangúlag döntött arról, hogy újabb öt évre Flaisz Gergőt bízza meg a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ magasabb vezetői feladatainak ellátásával. Flaisz Gergő 2015 nyara óta igazgatja az intézményt, munkájáról többségi és ellenzéki oldalról is elismeréssel szóltak. A testület hozzájárult a landorhegyi óvodát vezető Békefiné Bertók Andrea közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetéséhez, nyugállományba vonulása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában