Fontos az empátia

2019.04.18. 10:00

Adományközpontot nyitottak Újudvaron

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete a Zala Megyei Cigány Civil Szervezettel karöltve tegnap megnyitotta legújabb adományközpontját a település régi iskolájában.

Benedek Bálint

Jakab Sándor polgármester (balról), Szolnok Ferenc szervező, Kulcsár Norbert szervező és Dudás Gyula, a mozgássérült-szervezet elnöke az adományközpontban

Fotó: Szakony Attila

A kezdeményezést az önkormányzat és több civil szervezet támogatta. Jakab Sándor polgármester elmondta: amint meghallotta, hogy a mozgássérültek szeretnének segíteni a nehéz körülmények között élőkön, helyet biztosított az adományközpontnak az évek óta üresen álló iskola épületében.

– Megható, amikor a fogyatékkal élők ilyen empátiát tanúsítanak elesett embertársaik iránt – tette hozzá a településvezető. – A jövőben minden segítséget megadunk a megyei egyesületnek, hogy a környező falvakba is eljusson a központ híre.

Jakab Sándor polgármester (balról), Szolnok Ferenc szervező, Kulcsár Norbert szervező és Dudás Gyula, a mozgássérült-szervezet elnöke az adományközpontban Fotó: Szakony Attila

Dudás Gyula, a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének elnöke, az adományközpont alapítója elmondta: gyakori, hogy a mozgássérültek nehéz körülmények között élnek, a rehabilitációs járadék kevés, így igyekeznek adományokkal segíteni nekik, s minden rászorulónak.

– Zalaegerszegen a rendszer kiválóan működik, s mivel sikerült felvennünk a kapcsolatot több civil szervezettel, ezért most Újudvaron is jelen lehetünk – tette hozzá. – Az adományok között megtalálhatók tartós élelmiszerek, jó minőségű ruhák és műszaki cikkek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában