két eltérő hosszúságú pálya várja az indulókat

2019.03.27. 13:00

Újra Spartan Race versenyt rendeznek a nagykanizsai Csónakázó-tónál

A KonTuRplusz Egyesület március 30–31-én a Csónakázó-tónál ismét Spartan Race versenyt rendez. Ezúttal a résztvevők két eltérő hosszúságú, akadályokkal tarkított pályát teljesíthetnek.

Benedek Bálint

Forrás: Archív

Fotó: Szakony Attila

A népszerű akadályfutó viadal szervezői tegnap a helyszínen sajtótájékoztatón beszéltek a részletekről. A vendéglátó egyesület elnöke, Horváth István kiemelte: szívük vágya, hogy a tó környékét benépesítsék, és erre ez az összesen közel 20 ezer embert megmozgató rendezvény alkalmas.

– Örömünkre szolgál, hogy sok zalai indulót köszönthetünk – folytatta Horváth István. – A város gazdasági élete szempontjából is hasznos a program, hiszen a szállás- és vendéglátóhelyek is profitálhatnak belőle.

A versenyigazgató, Sisak Zsófia hozzátette: szombaton 7 órától úgynevezett szupertávot teljesíthetnek az indulók, vagyis legalább 13 kilométeren 25 vagy annál több akadályt kell leküzdeniük. Erre már 3500-an neveztek. A 4–14 éveseknek pedig gyermekfutamokat is tartanak.

– Az éjszaka folyamán indul a „Hurricane Heat” elnevezésű, katonai kiképzéshez hasonlító kihívás – mondta. – Vasárnap 8 órakor, az óra­átállítást követően 5200 indulóval rajtol az előző évből ismert 5 kilométeres futás, legalább húsz aka­dállyal fűszerezve.

A látogatók a reggeli óráktól a Kanizsa Centrumtól ingyenes buszjáratokkal közelíthetik meg az eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában