Szavalóverseny

2019.03.12. 17:00

Tavaszról szavaltak az értelmileg akadályozott gyerekek

Idén is megrendezték a két évtizede hagyományos Felfénylő szavak szavalóversenyt a Zöldmező utcai gyógypedagógiai iskolában. A pénteki eseményen közel hatvan diák lépett fel.

Keszey Ágnes

Tanulásban, illetve értelmileg akadályozottak számára rendezték meg a szavalóversenyt, több korcsoportban: alsósok, felsősök és szakiskolák tanulói számára- így összesen hat kategóriában hirdettek győztest a huszonegyedik alkalommal megrendezett szavalóversenyen.

-Ismételten három megyéből: Vasból, Somogyból és Zalából érkeztek a fellépők. 56 versmondó volt – ismertette Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója. A felfénylő szavak szavalóverseny fellépői szabadon választott tavaszi és hazafias verseket adhattak elő, s a szervezőknek csak egyetlen megkötése volt, hogy magyar költő művét szavalják a diákok. Az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy idén kevésbé ismert szerzők költeményeit is hallhatta a zsűri és a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában