A fiatalok pénzügyi tudatosságáért

2019.03.14. 11:30

Rendhagyó tanórát tartottak a Pénz7 program keretében Zalaegerszegen

A zalai származású Jákli Gergely pénzügyi szakember (az Exim vezérigazgatója) tartott előadást a diákoknak egykori középiskolájában, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban szerdán.

Arany Horváth Zsuzsa

Jákli Gergely visszatért egykori középiskolájába

Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvény a Bankszövetség által támogatott Pénz7 program keretében zajlott, amely a pénzügyi tudatosság formálását, a befektetések iránti érdeklődés növelését vállalta. Európában és világszinten is Magyarországon indult el idén elsőként a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célzó sorozat, fogalmaztak a program szervezői. Jákli Gergely szerint is szükség van erre, mivel a magánemberek, de a vállalkozók körében sem elég fejlett a pénzügyi tudatosság, a befektetések és a megtakarítások kezelése.

Jákli Gergely visszatért egykori középiskolájába
Fotó: Pezzetta Umberto

A pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában ez évben az „Okosan a befektetésekről”, valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” témák állnak. A tegnapi rendhagyó tanórán kiderült: a diákok szeretnének javakat birtokolni, de egyelőre nem tudják, a rendelkezésükre álló forrásokat hogyan forgassák. Ezért esett szó a bankbetétről, az ingatlanbefektetésről, részvényekről, kötvényekről, a devizaszámlákról. Az óra mottója: „ne tartsunk minden tojást egy kosárban”, arra utalt, hogy többféle megtakarítási-befektetési formában érdemes gondolkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában