Identitáserősítő

2019.03.07. 07:00

Ötvenedik jubileumát ünnepli a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Nagykanizsai Csoportja

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Nagykanizsai Csoportja.

Horváth-Balogh Attila

A polgármester a város nevében emléklappal köszönte meg a csoport fél évszázados munkáját, amit a szervezet nevében Farkas István titkár vett át. Képünkön Dénes Sándor, Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, Farkas István titkár és Farkas Alexandra tag látható néhány szép kiállított éremmel.

Fotó: Szakony Attila

Ennek jegyében szerdán kiállítás nyílt a HSMK-ban Ötven év érmei 1969-2019 címmel, illetve ünnepi közgyűlésre került sor. Farkas István titkár köszöntője után Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szólt.

A polgármester a város nevében emléklappal köszönte meg a csoport fél évszázados munkáját, amit a szervezet nevében Farkas István titkár vett át. Képünkön Dénes Sándor, Cseresnyés
Péter miniszterhelyettes, Farkas István titkár és Farkas Alexandra tag látható néhány szép kiállított éremmel. Fotó: Szakony Attila

 

– Aki elkezd valamit gyűjteni, az a gyűjtött tárgyakhoz kapcsolódó tudást, ismeretanyagot is magába szívja, s egy-egy éremhez például történelem, történelmi események sora kapcsolódik – szögezte le Cseresnyés Péter. – Ez a tudás az identitást is erősíti, ami minden közösségnek fontos.

Lapunk képviseletében Pásztor András főszerkesztő-helyettes vehetett át elismerést Farkas Alexandrától, a nagykanizsai éremgyűjtő csoport tagjától Fotó: Szakony Attila

Ezután Farkas István, Róbert László elnök és Farkas Alexandra, a csoport tagja oklevéllel és emlékplakettel mondott köszönetet Dénes Sándor polgármesternek és Cseresnyés Péternek a mindenkori támogatásért. Elismerést kaptak a csoport működését segítő tagok (köztük Kis György alapító tag), vezetőségi tagok, a HSMK és a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Horváthné Gelencsér Edit, Kovácsné Mikola Mária s a nyilvánosságot biztosító médiumok képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában