Összefogott több egyesület

2019.03.27. 12:00

Ingyenes horgászati képzés indul gyerekeknek Nagykanizsán

Több helyi horgászegyesület összefogva idén is ingyenes horgászati képzést szervez gyermekeknek.

Szabó Zsófia

Fotó: pixabay.com

A Szúnyog, az Egyesült Izzó, a Zrínyi és a Kőolajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesülete már tavaly is várta a jövő generációt a horgászsuliba. Félszáz fiatal vett részt az elméleti és gyakorlati oktatást, valamint vizsgát is magában foglaló programon. Szépligeti Ferenc, a Zrínyi egyesület elnöke elmondta: idén hatvan általános iskolás diák képzését támogatják saját erőből, illetve pályázati segítséggel.

– Fontos, hogy a horgásztudást s egyúttal a -szenvedélyt is átadjuk a jövő generációnak – fogalmazott Szépligeti Ferenc. – A harmincórás, 5 alkalmas tanfolyam április 14-én indul, majd kéthetente, vasárnaponként kerül sor a képzésekre egyesületi vezetők, pedagógusok, versenyhorgászok segítségével. A gyakorlati óráknak a Csónakázó-tó ad majd otthont, ahol az úszós horgászatra helyezzük a hangsúlyt. A halbiológiától a természetvédelmen át a hallal történő kíméletes bánásmódig sok mindent megtanítunk.

Minden eszközzel, felszereléssel és állami horgászjeggyel is ellátják a gyerekeket, akiknek mindössze egy horgászbotot kell magukkal vinniük.

A képzést vizsga zárja júniusban. Erről bizonyítványt kapnak, tízéves kortól pedig állami vizsgát is tehetnek a program résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában