Megismerik az előttük élt emberek sorsát, küzdelmét is

2019.03.05. 12:00

Egyhetes programsorozat indult a lenti iskolában

Kiállításmegnyitóval és ünnepi műsorral kezdődött el az iskolahét az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Korosa Titanilla

A színjátszó csoport is fellépett a megnyitón Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A névadó születésnapján vette kezdetét az egyhetes programsorozat, melyet Farkas Katalin igazgató nyitott meg az elmúlt hét végén. Itt felléptek a művészeti iskola növendékei, a színjátszókör tagjai, valamint Dányi József versmondó Arany János Toldi című művéből adott elő. Az intézmény vezetője elmondta, hogy számos esemény várja a diákokat.

– Megemlékezésünkkel együtt megnyitottuk a régen volt, hogy is volt című kiállítást, melyet az iskola nevelői állítottak össze azért, hogy hagyományainkat felelevenítve közösen emlékezzünk múltunk egy-egy elfeledett mozzanatára, s ezáltal megismerjük az előttünk élt, küzdő emberek sorsát. A tárlat részét képezik a 19. századot idéző jelmezekbe öltöztetett bábok is, ebben segítségünkre voltak a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház munkatársai. A péntekig tartó iskolahéten főként a délelőtti tanórák telnek rendhagyóan: például a gyerekek rongylabdát készítenek, azzal játszanak, hagyományos ételeket készítenek. A kiállítás mellett Arany János Családi kör versének életképei elevenednek meg a szekrényekre kitett rajzokon, a mű értelmezésére pedig rövid esszékben tettek kísérletet a diákok – sorolta Farkas Katalin.

A színjátszó csoport is fellépett a megnyitón Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Emellett rendhagyó testnevelés- és történelemóra, táncház, többféle sportolási lehetőség, tanulmányi versenyek, színházlátogatás Zalaegerszegen, valamint farsangi rendezvény is várja a tanulókat az Arany-héten. Bevonták az óvodásokat is a programba, számukra rajzversenyt hirdetett az iskola. Továbbá csütörtökön Lenti ad otthont a megyei furulyás találkozónak, melyhez koncert is kapcsolódik aznap 18 órakor a városi művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában