A labdát ezúttal otthon hagyták

2019.03.25. 09:30

Bankettel ünnepelte a szezonzárást a kilimáni focicsapat

Nem tör bajnoki babérokra, pusztán hobbiból lép hétvégente pályára egy több falu lelkes férfiúi­ból verbuválódott labdarúgó­csapat. A közösségi foci immár 17 éve tart.

Szabó Zsófia

Gaál Zoltán,a baráti kör egyik oszlopos tagja is köszöntötte a vendégeket Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A szezonzárást bankettel ünneplik évről évre Kilimánban. Az idei rendezvényen finom ételek és italok mellett nosztalgikus történetekből sem volt hiány. Nemcsak a jelenleg aktív csapattagok érkeztek a „bulira”, hanem öregfiúk is.

Közel félszáz fős társaság gyűlt össze szombaton a kilimáni kultúrházban. A helyi erők mellett kanizsai, újudvari, alsórajki vendégek is érkeztek, a „keménymag” pedig felsőrajki, 2002-ben ugyanis Vigh László akkori polgármester ötlete alapján onnét indult a hobbi focicsapat.

Gaál Zoltán,a baráti kör egyik oszlopos tagja is köszöntötte a vendégeket Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A felsőrajki Gaál Zoltán, alapító és oszlopos tag elmondta: eleinte csak rajki lakosok fociztak együtt, majd mind többen csatlakoztak.

– Novembertől februárig minden vasárnap focizunk a gelsei iskolában – mesélte Gaál Zoltán. – Nem bajnoksági szinten, csak a magunk örömére. Egymás ellen játszunk. Rengeteg dolgot megéltünk együtt: megnősültünk, édesapák lettünk, dolgozunk, többen nyugdíjba mentek. Közös történeteink vannak. A 17 év alatt néha előfordult perpatvar és többen meg is sérültek játék közben, de kellemes pillanat sokkal több akadt.

Például amikor az andráshidai Töpörtyű-kupán élesben is próbára tették magukat. Nem végeztek előkelő helyen, de a lényeg a játék volt. Azóta többször is játszottak tétre, és a legnagyobb sikert a szlovénia­i Lendván aratták, ahol nyolc csapatból harmadikok lettek.

A társaságban mindenkinek megvan a maga feladata. A bulifelelős például Pusztai Szabolcs, Kilimán polgármestere, aki elárulta: az egymás elleni játék a pályán természetesen nem vérre megy.

– Persze előfordul, hogy játék közben nem értünk egyet, a foci már csak ilyen – nevetett Pusztai Szabolcs. – A pályán kívülre azonban nem visszük ezeket, ott nincs köztünk vita.

A banketten köszöntötték azokat a tagokat, akik különösen sokat tettek a csapatért: Balázs József, Horváth László és Gaál Zoltán kapott oklevelet és ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában