Bíznak a vasútban

2019.02.12. 14:00

Vonatpárok bővítését szorgalmazzák a gutorföldeiek

A Zalaegerszeg-Rédics útvonalon közlekedő vonatpárok bővítését szorgalmazzák a településen és a környéken élők.

A felújított rádiházai várót Nyakas István polgármester mutatta meg Fotó: A szerző

– Négy pár szerelvény közlekedik napközben Zalaegerszeg és Rédics között, de a menetrend bővítésre szorulna – közölte Nyakas István, a vasútvonal által érintett Gutorfölde polgármestere. – Többször jeleztük és szorgalmazzuk ezt folyamatosan. A lakosság részéről is lenne rá igény több, a vasútvonal mentén és a közelben lévő településekről is, hogy legalább még egy vonatpárt állítsanak be olyan időpontban, hogy a több műszakos munkarendben dolgozók igénybe tudják venni hétfőtől vasárnapig, mivel ez jelenleg nem megoldott. A másik, ami miatt fontos lenne a bővítés, az, hogy az autóbuszos közlekedési hétvégén szinte leáll, vasárnap délután egy buszjárat érkezik a településünkre, ahogy a környék más falvaiba is. Többen vannak, akik hétvégén is dolgoznak, például a megyei kórházban, ők csak személyautóval tudják megoldani a bejárást Zalaegerszegre – mondta Nyakas István.

A felújított rádiházai várót Nyakas István polgármester mutatta meg Fotó: A szerző

Mindezek figyelembevételével a polgármester szerint a vonatközlekedés bővítése jelenthetne megoldást a falvakban élők számára.

Mint arra Nyakas István kitért: tavaly ősszel internetes oldalakon találkozott azzal a hírrel, mely szerint bezárnák a Zalaegerszeg-Rédics vonalat.

– Ezen a vasútvonalon a 1890 őszén indult el a teher- és személyszállítás, ami nagy előrelépést, fellendülést hozott a térségnek – idézte fel. – Szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna, és nem is hiszem, hogy az itt-ott felröppent híreknek van realitása. A pályaszakaszon egyébként az utóbbi időben több felújítás történt. A vasúttársaság és önkormányzatunk közt jó a kapcsolat. Szerződést kötöttünk, más településekhez hasonlóan, hogy rendben tartjuk a településünkön található vasúti megállók környezetét, a várók épületét a társaság helyett. Tavaly ennek megfelelően újítottuk fel a rádiházai megállót, a munkálatokhoz szükséges alapanyagok egy részét a MÁV biztosította, mi pedig a többit és a munkaerőt, valamint mobil illemhelyet is kihelyeztek, ami szintén kérésként merült fel – mondta végezetül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában