Modernebb kivitel

2019.02.22. 07:00

Lecseréltek három régi buszt Egerszegen

Három régi buszt – két Ikarust és egy Setrát – is „nyugdíjaztak” a napokban Zalaegerszegen, helyüket Scania típusú járművek vették át – tájékoztatott az önkormányzat.

ZH

Az új autóbuszok

Fotó: zalaegerszegi önkormányzat

Mint írták, a zalaegerszegi önkormányzat fontosak tartja, hogy az állami tulajdonú Volán vállalat az idősebb buszokat időről időre újabb beszerzésű járművekkel pótolja. Az arculat nem változik, a városban most forgalomba állított buszok is illenek a flottába. A tájékoztatás szerint a helyi közösségi közlekedés fenntartása ugyan komoly anyagi terhet ró a városra, ám a zalaegerszegi önkormányzat számára kiemelt cél az utazóközönség minél szélesebb körű kiszolgálása. Ezt szolgálja a februári buszcsere is.

Az önkormányzat és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) közötti, 2019. január 1-jén életbe lépett együttműködés 5 évre szól, a város ugyanis hosszabb távra szeretett volna szerződni, hiszen a buszpark megújítását ilyen módon, hosszabb távon lehet tervezhetően ütemezni, illetve realizálni.

Az új autóbuszok
Fotó: zalaegerszegi önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában