Beruházás

2019.02.21. 07:00

Termelői piac és hűtőház létesül Letenyén

Mintegy 217 millió forintból épülhet meg a helyi termelői piac, ahol hűtőházat is kialakítanak a mezőgazdasági termékek tárolására.

Pásztor András

Mint azt Farkas Szilárd polgármester elmondta: a beruházás biztosítja a helyi mezőgazdasági szezonális termékek üzleti infrastrukturális hátterének támogatását, így megfelelve a Vidékfejlesztési Program (VP) prioritásainak is.

– A hűtőház kialakításával megvalósul a kis léptékű termék-előállításhoz, rövid ellátási láncokhoz kötődő logisztikai fejlesztés, melyek eredményeként létrejön a helyi mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatása – mondta a polgármester. – Várhatóan a piac, valamint a hűtőház megvalósítása által javul a helyi mezőgazdasági vállalkozások működési környezete, amely középtávon munkahelymegőrzést, illetve munkahelyteremtést is eredményezhet, és hozzájárul a város-vidék együttműködés erősítéséhez.

Jelenleg Letenyén heti egy alkalommal működik kispiac, mely a posta előtti részen kapott helyet. Ez a terület nem alkalmas nagyobb volumenű vásárok lebonyolítására, ám az új helyszínen, a buszpályaudvar és a Béci-patak közötti önkormányzati területen ez nem lesz gond. A munkaterületet hamarosan átadják. Sajnos az is elmondható, hogy az eredetileg 250 millió forintos támogatási igényhez képest kevesebb forrást kapott az önkormányzat, így a műszaki tartalom is módosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában