A gyerekes családoknak kínál élményt

2019.02.08. 07:00

Külföldön is sikeres a zalai kötődésű mesepark projekt

A „TELE-KA-LAND” projekt négy mese­parkjával nemrégiben bemutatkozott a 30. alkalommal megtartott nemzetközi zöld- és aktív turisztikai, kemping- és karavánkiállításon Ljubljanában.

Benedek Bálint

A TIC Moravske Toplice munkatársai népszerűsítették a projektet a szlovéniai turisztikai kiállításon

Fotó: Benedek Bálint

Az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program 2014–2020 támogatta projekt a szlovén fővárosban a Kiállítási és Kongresszusi Központban is bemutatkozott. A Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Olaszország, Ausztria főbb desztinációi mellett idén Portugália, s a TELE-KA-LAND projekt kapcsán Magyarország is képviseltette magát.

A TIC Moravske Toplice munkatársai népszerűsítették a projektet a szlovéniai turisztikai kiállításon
Fotó: Benedek Bálint

– A Nagyrécsén, Magyarszerdahelyen, Dobronakon és Moravske Toplicén felépített meseparkokat bemutató, 15 ezer darab szlovén, magyar és angol nyelvű kiadványunkat nagy érdeklődéssel fogadták a vásárban – mondta Laskai Béla, a projekt vezető partnerének, Nagyrécsének a polgármestere. – Főleg a kisgyerekes családok és a nagyszülők örültek a mesetérképünknek, mely segít a parkok megtalálásában. Egyből útnak is indultak volna, mikor megtudták, hogy a meseútlevélbe a parkok helyszínén összegyűjtött pecsétekért ajándék jár. Számtalan érdeklődőt szólítottunk meg és több szakmai kapcsolatot építettünk ki, a vásáron széles réteget értünk el, s csábítottunk a természetközeli kalandokra.

A TELE-KA-LAND projekt munkatársai hamarosan a magyar nagyközönségnek is bemutatják a meseparkokat, hiszen február 21–24. között a fővárosi Utazás 2019 kiállításon vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában