Jó volna egy szánkópálya is

2019.02.12. 12:28

Gyenesdiási közmeghallgatás – A lakóknak is vannak fejlesztési elképzelései

Fejlesztések, környezetvédelem és a költségvetés – ezek voltak a fő témái a gyenesdiási polgármester beszámolójának, mellyel kezdetét vette az idei közmeghallgatás. A lakossági felvetések között pedig a készülő paintball pálya, szánkópálya kialakításának ötlete és vízvezeték kialakítása szerepelt.

Keszey Ágnes

Több javaslatot is felvetettek a közmeghallgatás résztvevői - köztük dr. Ifi Ferenc (a képen bal oldalon állva látható) a gyermekekre is gondolva egy szánkópálya kialakítását javasolta. A felvetésekre Gál Lajos válaszolt

A környezetvédelmi programok és célkitűzések nagy szerepet kaptak a településvezető beszámolójában, csakúgy, mint a tervezett fejlesztések is. Számos, pályázaton nyert forrásból megvalósuló tervről szólt Gál Lajos: többek között a csapadékvíz-elvezető rendszer, valamint a termelői piac megújításáról. Legnagyobb beruházásként az iskolabővítést és az intézményhez kapcsolódó torna-és táncterem kialakítását említette, melyre a fenntartó tankerület nyert támogatást. A településen a DRV jóvoltából folytatódik a vízvezeték-rekonsturkció, az egyházmegye támogatásával rekonstruálják a Szent Ilona templomot. Az önkormányzat tervei között – sok más mellett – szerepel önerős fejlesztésként az új orvosi rendelő és fogászati szakrendelő befejezése, a készülő Művelődési Ház ebédlővel való bővítése. A polgármesteri beszámolóban az is elhangzott, hogy a Gyenesdiás idén 1,1 milliárd forintból gazdálkodik. A polgármesteri beszámoló után a jelenlevők tették fel kérdéseiket.

Több javaslatot is felvetettek a közmeghallgatás résztvevői – köztük dr. Ifi Ferenc (a képen bal oldalon állva látható) a gyermekekre is gondolva egy szánkópálya kialakítását javasolta. A felvetésekre Gál Lajos válaszolt Fotó: A szerző

A Gyenesdiás és Keszthely közötti területen egy vállalkozás paintball pályát alakít ki, erről érdeklődött egy keszthelyi lakos, hozzátéve, hogy a terület néhány méternyire van a házakhoz és tartanak a zajhatástól. Gál Lajos ezzel kapcsolatban kifejtette: ez új színfolt lesz a település kínálatában, s az üzemeltető ismertetése szerint nem lesz zajos a játék, de az önkormányzat is figyelemmel kíséri majd a tevékenységet. A Pince köz lakóinak nevében egy hölgy a vízvezeték-rendszer fejlesztési lehetőségeiről érdeklődött: nyomásfokozó kialakítására van szükség, melynek költségeit a lakóközösség vállalná, A településvezető válaszában elhangzott, az önkormányzatnak ezügyben nincsen feladata, hiszen ez magánvezeték, de partner a vízszolgáltató céggel való egyeztetésekben. Egy másik helyi lakos azt az ötletet vetette fel, hogy a Nagymező térségében szánkópályát lehetne kialakítani, néhány száz méternyi terület elegyengetésével. Gál Lajos kifejtette, hogy több közeli településen is felvetődött az ötlet, s úgy gondolja, Válluson lehet erre a legmegfelelőbb terület, ehhez térségi összefogás kell. A közmeghallgatás után a településrendezési előírások változásairól szóló fórumon pedig arról is tájékoztatást kaptak a jelenlevők, hogy a nagyközség vízpartjának egyes övezeteiben a beépítési paramétereket a jogszabály adta beépíthetőségi maximumokra emelte a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában