a Bélapi-pihenőről már elszállították

2019.02.18. 17:00

A természet szolgál szemetesként Balatongyörökön

Közkedvelt kirándulóhely a balatongyöröki Bélapi-pihenő és az innen megközelíthető kilátók. Ám az arra járók azt tapasztalhatták: a terület egy részét szemét csúfítja és szennyezi.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

A jelenség nem egyedi: néhányan a térségi erdőkben, kirándulóhelyeken rakják ki szemetüket – a természetet károsítva, a környezetet csúfítva. Balatongyörökön, a Bélapi -pihenőnél például flakonokat, kannákat, autógumit szórt valaki a földre, s beljebb, az erdei út mellett is található szemét – például nem is egy sörösdoboz. Hétfőn megkerestük Biró Róbert polgármestert, aki arról adott tájékoztatást: a település több pontján is tapasztalnak hasonlót. Találtak már hűtőgépet és televíziót a nádasban – az elektronikai hulladékokat egyébként le lehet adni műszaki boltokban, az pedig gyakori, hogy a szelektív gyűjtőszigetre építési törmeléket hordanak az emberek. Azt is jellegzetes, hogy utcákon, sőt kirándulóhelyeken sok dohányos a földre szórja a csikket – ezekből is több zsáknyit szedtek össze.

Fotó: Keszey Ágnes

- Beadtunk egy pályázatot, az eredményét még várjuk: illegális hulladéklerakók felszámolására, a szemét összegyűjtésére, elszállítására és megsemmisítésére igényeltünk forrást. Főként az elhagyatottabb területeken vannak ilyenek: 8-10 helyszínről van szó – mondta Biró Róbert. Beszélgetésünk után nem sokkal egyébként az önkormányzat intézkedett és a Bélapi-pihenőről elszállították a szemetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában