Elkészült egy emléktábla is

2019.01.03. 11:00

Túrával kezdi az új esztendőt a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat

2019 első hónapjában sem tétlenkedik a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat, indulnak az idei túrák, és elkészült egy emléktábla is.

Horváth-Balogh Attila

Lőrincz Sándor a sormási rádiótechnikai század történetét bemutató táblával Fotó: A szerző

Mint azt Lőrincz Sándor túravezetőtől megtudtuk, 12-én rendezik meg hagyományos téli túrájukat Rockenbauer Pál születésnapja alkalmából, az örömhegyi emlékhelynél koszorút is elhelyeznek. Ugyanezen a napon az Olajipari Természetbarát Egyesület is évköszöntő túrát szervez Kacorlakra. Tizenkilencedikén a kék virágosok forralt boros túrára várják az érdeklődőket a Nagyrécséhez tartozó Bacónaki-hegyre, egy héttel később pedig szintén az olajipari egyesület szervez túrát Alsórajktól Zalaszabarig, „Túra a téli zimankóban” címmel.

Lőrincz Sándor a sormási rádiótechnikai század történetét bemutató táblával Fotó: A szerző

– Nagy öröm számomra, hogy tagjaink közül egyre többen vesznek részt a kék túra útvonalának bejárásán is – hallottuk Lőrincz Sándortól. – A tavalyi túrákon beszedett 300 forintos részvételi díjakból végre elkészülhetett a sormási rádiótechnikai század történetét bemutató információs tábla és annak tartószerkezete, amit a tél elmúltával helyezünk ki a Bocska határában található Várdombra, az ünnepélyes avatásra pedig áprilisban kerül sor. S ha már itt tartunk: nekilátunk a térségben kihelyezett útirányjelző táblák, turistajelzések felújításához, továbbá az idei első túránkon újra cseréljük az örömhegyi Rockenbauer Pál-emléktáblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában