Decemberben elkészült

2019.01.26. 08:00

Megújult a Kossuth tér és a József Attila utca Pusztaszentlászlón

Már tavaly decemberben elkészült annak a 321 méter hosszú belterületi útnak a felújítása, melynek avatóját pénteken tartották Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője közreműködésével.

Gyuricza Ferenc

Szabó Antal önkormányzati képviselő, Cseresnyés Péter, Kaj István és Koltai Ferenc önkormányzati képviselő Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Kaj István, a község polgármestere az avató kapcsán elmondta: a község önkormányzata a Belügyminisztériumhoz pályázott a Kossuth tér és a József Attila utca felújítására. A 3,1 méter szélességben, teljes hosszban megvalósult aszfaltozás és a kétszer ötven centiméter szélességű padka kialakításának költsége mintegy 7,5 millió forintot tett ki, az elnyert támogatás ennek 85 százalékát fedezte.

Szabó Antal önkormányzati képviselő, Cseresnyés Péter, Kaj István
és Koltai Ferenc önkormányzati képviselő Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter arról beszélt, hogy előbb a főközlekedési úthálózat fejlesztése volt a prioritás – a megyeszékhelyek, megyei jogú városok jobb megközelíthetősége érdekében –, majd ahogy a költségvetés engedte, a 4-5 számjegyű utakra fordították a pénzeszközöket, így mintegy 3000 kilométer mellékút újult meg. Ezzel a falvakban élők helyzetén tudtak javítani. Természetesen a belterületi utak felújítása is fontos feladat, s mint a pusztaszentlászlói példa is mutatja, erre szintén volt, és lesz is lehetőség, például a most induló Magyar falu program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában