2019.01.10. 07:00
A Borkocka nyerte az Egerszegi Adventhez kapcsolódó szavazást
A legjobb forralt bort valójában nem forralják, ez is kiderült szerdán, amikor átadták az Egerszegi Adventhez kapcsolódó internetes szavazás első díját a Piccolo étteremben.
Takács András (balról), Miklós Barnabás, Simon Martina, Balaicz Zoltán és Nagy Péter
Fotó: Katona Tibor
Mint Takács András üzletvezető elmondta, 2015 óta működtetik advent idején a Dísz téren a Borkocka nevű vendéglátóhelyüket. Az ott kínált forralt borra is lehetett szavazni az önkormányzat és a városmarketing iroda által kiírt versenyben.
Balaicz Zoltán polgármester a díjátadón elmondta, 2016-ban hirdették meg először a versenyt. Akkor A Tütü nyert, egy évre rá a Mimosa Lunge csapatát tüntették ki a szavazók. A mostani megméretésen a Borkocka végzett az élen 327 szavazattal.
Takács András elárulta, hogy lesencetomaji kékfrankosból és olaszrizlingből készített forralt bort kínáltak, a vendégek zöme a vöröset kereste. Íme a nyertes recept: 10 liter bor, 2 liter víz, 2 kiló cukor, 6-7 karika narancs, 6-7 citromkarika, 5-6 fahéj, kis marék szegfűszeg. Az elegyet melegítik, de legfeljebb 65 Celsius-fokig; a nedű napi elkészítése Nagy Péter feladata volt, az ízek végső beállítása Simon Martinára és Miklós Barnabásra várt.