Szeretettel teli dobozok

2018.12.22. 10:00

Nehéz sorsú embereken segítenek a jótékonysági akcióval Nagykanizsán

Csütörtökön Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója két, nehéz sorban élő családnak vitt szeretetdobozokat.

Horváth-Balogh Attila

Orsós Jázmin, Kámán Beatrix, Kámán Mónika és Cseresnyés Péter az ajándékokkal

Fotó: Gergely Szilárd

A szeretetdoboz-akciót 3 éve Hella Ferenc református lelkész indította el. Azóta évről évre 3500-4000, játékokkal, gyermekholmikkal, könyvekkel teli doboz jut el nehéz sorsú gyermekekhez. Tegnapelőtt az öt gyermeket nevelő Kámán Mónikáék, illetve a 9 és 11 esztendős fiával élő Bunics Erika került sorra.

– Ezeket az ajándékcsomagokat nagykanizsai gyerekek állították össze a szüleikkel – bocsátotta előre Cseresnyés Péter. – Idén is széles összefogás alakult ki, 3500 doboz vár kiszállításra, amelyekből jut az ország távolabbi pontjaira is.

Orsós Jázmin, Kámán Beatrix, Kámán Mónika és Cseresnyés Péter az ajándékokkal
Fotó: Gergely Szilárd

A dobozok jó helyre kerültek. Kálmán Mónika és élettársa, Orsós Ferenc egyszobás, penészedő albérleti lakásban él a gyerekekkel. Közülük háromnak Mónika az édesanyja, kettőnek azonban Ferenc két éve vesebetegségben elhunyt húga. Az anya nélkül maradt gyerekeket a pár örökbe fogadja, de a 9 éves Jázmin nagyon beteg, örökölte édesanyjától a kórt, s kétnaponta kell vinni dialízisre a fővárosba. Az anyuka sem egészséges, daganatos és gerincbetegségekben szenved, így elhelyezkedni nem tud. Ferencnek van munkája, de a gyógykezelések sok pénzbe kerülnek. Ráadásul Jázminnak fontos lenne a tiszta, penészmentes otthon, főleg azért, mert januárban kap új vesét – nevelőapja lesz a donor, amire fel kell készülni, ezért most ő sem dolgozhat.

– Sokat jelent ez a segítség – jelentette ki Mónika. – Annál is inkább, mert ennyi mindent nem is tudtunk volna venni nekik. Hála Istennek lesz karácsonyfa is – a családgondozó segítségével…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában