A szaloncukor mellé

2018.12.17. 07:00

Karácsonyi műsorral ajándékozták meg a zalaegerszegi diákok a látássérülteket

Nem csak anyagiakkal lehet örömet okozni – a Ganzos diákok például már hatodik éve, hogy karácsonyi műsorral ajándékozták meg a látássérülteket.

Fincza Zsuzsa

Rendhagyó módon jelenítették meg különböző országok karácsonyi szokásait a Ganz-szakgimnázium diákjai Fotó: Fincza Zsuzsa

Fotó: Fincza Zsuzsa

– A Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete hagyományos adventi rendezvényén a szaloncukor és a kézműves csoportunk által készített angyalkák mellé kellemes élménnyel is kedveskedni kívántunk a tagságnak – árulta el Choma Balázs elnökhelyettes, a József Attila könyvtár olvasótermében pénteken tartott összejövetelen.

Rendhagyó módon jelenítették meg különböző országok karácsonyi szokásait a Ganz-szakgimnázium diákjai Fotó: Fincza Zsuzsa

– Önkéntes segítőinknek köszönhetően erre az idén is lehetőségünk nyílott. A diákok után a bibliotékával közös programunk keretében Stefán Gábor színháztörténeti előadással elevenítette fel a zalaegerszegi teátrum hőskorát, Czegő Teréz színésznő két karácsonyi novellával, Ódry Lajos karnagy, aki 96 évével az ország legidősebb önkéntes segítője, egy saját verssel örvendeztette meg közösségünket.

A Ganz-szakgimnázium 11. évfolyamainak válogatott csapata az iskola adventi ünnepségéből adott elő részletet, amelyben a szellem (Rubos Kende) végigvezeti a két fiatalt (Bíró Laurát és Dézsenyi Adriánt) különböző országok karácsonyain, megismertetve őket (s egyúttal a publikumot is) a helyi szokásokkal. A modern és mégis hagyományőrző történetet az iskola tanárai állították össze és tanították be a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában