A biciklisek örömére

2018.12.12. 07:00

Jelentős idegenforgalmi beruházás kezdődik Letenyén

Lezárult és eredményes volt a határ menti város legújabb projektjének közbeszerzési eljárása, így jogi akadálya nincs a Happy Bike beruházás kivitelezésének.

Horváth-Balogh Attila

Így fog kinézni az új kerékpáros pihenőhely a látványterv szerint Forrás: Letenye önkormányzata

A Happy Bike nevet viselő, határon átnyúló magyar-horvát együttműködésben megvalósuló fejlesztés teljes költségvetése több mint 1 millió euró, amiből 866 282 euró az uniós fi nanszírozás. A letenyei önkormányzat horvátországi partnerekkel, Prelog és Ludbreg önkormányzatával, valamint a Varasd Megyei Közútkezelővel közösen pályázott, és mint vezető kedvezményezett koordinálja a beruházást. – A pályázat keretében kerékpárokat vásárolhatunk, és felújíthatjuk a jelenleg használaton kívüli egyedutai művelődési házat, a mögötte lévő melléképületet pedig újjáépíthetjük. Mindkettőből kerékpáros pihenőhelyet alakítunk ki – tudtuk meg Farkas Szilárd letenyei polgármestertől.

A projekt célja a kerékpáros turizmus fellendítése, az ehhez részben szükséges gyülekező- és pihenőhely, illetve rendezvényközpont létesítése, és kisebb helyi rendezvények lebonyolítására alkalmas tér kialakítása. A beruházás keretében a meglévő kerékpáros túraútvonalakon öt pihenést szolgáló pavilont, valamint 18 információs és 50 útvonaljelző táblát is elhelyezünk.

Farkas Szilárd hozzátette: a művelődési ház tetőszerkezetét nemrég rakták rendbe, így azzal nem sok teendőjük lesz a kivitelezőknek. A beltérben kerül sor kisebb-nagyobb mértékű felújításra: a vizesblokk új szanitereket, burkolatokat, vécéválaszfalakat, álmennyezetet kap, és kissé maga a helyiség elrendezése is módosul. A toalett szomszédságában teljesen új zuhanyzó készül, különálló férfi és női zuhanyzóhelyiségekkel.

Így fog kinézni az új kerékpáros pihenőhely a látványterv szerint Forrás: Letenye önkormányzata

– A többi helyiség, tehát a korábbi teakonyha, a közlekedő és a központi közösségi tér szintén megszépül – folytatta a polgármester. – A felújítás a homlokzatot is érinti, a falazat hőszigetelést és lábazati szigetelést, valamint új színvakolást kap. A csatornákat szintén kicserélik a szakemberek, új járda készül és megtörténik a környezet parkosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában