Beruházás

2018.11.23. 09:00

Megújul a Csillag körút Bagladon

A Csillag körút közel kétszáz méteres szakaszát aszfaltoztatta le a napokban a település önkormányzata. A 3,2 millió forintos beruházás fedezetét részben abból az állami támogatásból finanszírozta az önkormányzat, amit az adósságkonszolidációra nem szorult települések alapjából kaptak.

Gyuricza Ferenc

Az aszfaltozást hétfőn végezték a kivitelezők Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A község ugyanis korábban is adósságmentesen, hitelfelvétel nélkül gazdálkodott, ennek köszönhetően jogosultak voltak az állami támogatásra. A munkálatokat eredetileg október végére tervezték, ám a kivitelezők kapacitásbéli nehézségei miatt csak most kerülhetett rá sor – tudtuk meg Lóránt Beátától, a mintegy ötven lakosú kisközség polgármesterétől.

– Az önkormányzati tulajdonú és fenntartású Csillag körútnak azon a szakaszán végeztettük el a burkolat felújítását, amely a legrosszabb állapotban volt, illetve amelyen keresztül több lakóingatlan, valamint a faluházunk is megközelíthető – tette hozzá a polgármester.

Az aszfaltozást hétfőn végezték a kivitelezők Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Ezen az útszakaszon rendszeres a gépjárművek forgalma, és miután éveken keresztül a mezőgazdasági gépek is erre jártak, így sok hosszirányú repedés keletkezett rajta. A mostani aszfaltozással ezeket a hibákat javíttattuk ki, reményeink szerint tartós minőségjavulást eredményezve. A munkálatok teljes költsége 3,2 millió forint volt, ebből másfél millió forintot tett ki az állami támogatás, míg a fennmaradó 1,7 millió forintot saját bevételeinkből biztosítottuk – számolt be a költségekről a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában