Negyven iskola 7-8. osztályosait várják

2018.11.22. 17:30

Huszonhárom szakmacsoport kínál választást a zalaegerszegi kiállításon

Az Apáczai VMK-ban csütörtökön megnyílt a Zala Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató.

Hajdu Péter

Vigh László és dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője számára a Ganz és a körmendi Rendészeti Szakgimnázium standjánál védő ruházatot mutat Varga György (jobbról) kriminalisztikai szakértő tanár, mellettük Sebestyén Dominik tanuló

A tornateremben mozgalmas az élet a standokon, a szakképző iskolák összesen huszonhárom szakmacsoportban mutatják be a náluk tanulható szakmákat. Az interaktív szakmabemutatókon képviselteti magát többek között a mezőgazdaság, a gépipar, az építőipar, élelmiszeripar, vendéglátás, rendvédelem.

Vigh László és dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője számára a Ganz és a körmendi Rendészeti Szakgimnázium standjánál védő ruházatot mutat Varga György (jobbról) kriminalisztikai szakértő tanár, mellettük Sebestyén Dominik tanuló

A megnyitón Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelent hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat, hisz a rendezvény az ő pályaválasztásuk segítését szolgálja. Elmondta, olyan gyorsan változik a gazdaság, a technika, és benne a különféle foglalkozások, hogy a maiak közül nehéz lenne megmondani, évek múlva létezik-e még. Viszont egyre újabbak születnek, amiket ma el sem tudunk még képzelni.

- Arra kérem a szülőket, pedagógusokat, hogy segítsünk a gyerekek számára az irányt eltalálni. Fontos, hogy a pedagógus mintát adjon a gyerekeknek, viselkedésben, szakmaválasztásban. De nagyon fontos a családi háttér is, hogy a gyermek azt lássa a szüleitől, örömmel mennek mennek munkába. Pozitív példákat kell látniuk a gyerekeknek, ami követendő minta lesz számukra – mondta többek között a képviselő.

Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere az életben a legnehezebb és legtöbb következménnyel járó elhatározásként jellemezte a pályaválasztást, majd Zalaegerszeg fejlődő gazdaságáról beszélt, amelyben nagy szükség lesz a jól képzett, szorgalmas szakemberekre.

A szakmabemutatóval egyidejűleg a szervezők művészeti pályázatot írtak ki Szakmák, mesterségek világa címmel, amire rajz, film és írás kategóriában küldték be műveiket a tanulók. Közülük a legjobbak értékes ajándékokat kaptak a megnyitón.

Csütörtökön és pénteken negyven általános iskola hetedikes és nyolcadikos tanulóit hívták meg, a vidéki tanulókat ingyen szállítják a helyszínre. A rendezvény szombati, délig tartó programjára, a családi napra a szülőket várják, hogy ők is információkat kapjanak gyermekük pályaválasztási lehetőségeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában