Elnevezték

2018.11.03. 11:00

A Mesevár nevet veszi fel a lenti óvoda

A Mesevár Óvoda nevet veszi fel a nevelési intézmény november közepén.

Korosa Titanilla

Az óvoda épülete. A 80. évfordulón lesz a névadó Fotó: Korosa Titanilla

Ebben az évben ünnepli fennállásának 80. évfordulóját az óvoda Lentiben. Ezt az alkalmat november végén névadó ünnepéllyel egybekötve, méltó módon kívánják megünnepelni. Az évforduló apropóján a jelenleg Napközi Otthonos Óvoda néven működő intézmény nevet változtat majd.

Az óvoda épülete. A 80. évfordulón lesz a névadó Fotó: Korosa Titanilla

– Már 80 éve működik óvoda Lentiben, jelenleg két intézményben, a Vörösmarty utcai székhelyen és a Petőfi utcai telephelyen. Úgy gondoltuk, eljött az idő, hogy a mostani helyett új nevet válasszunk az intézménynek. Ötletünket az alkalmazotti, a szülői közösség, valamint a város képviselő-testülete is támogatta – mondta el érdeklődésünkre Gál Elekné, az óvoda vezetője. – Gyermek- és szülőbarát nevet igyekeztünk választani az intézménynek, így döntöttünk a Mesevár Óvoda elnevezés mellett. Az évfordulós és egyben névadó ünnepséget november 30-án tartjuk meg.

Gál Elekné azt is elmondta, hogy korábban a Petőfi utcai, akkor még önálló óvoda viselte a Mesevár nevet, míg a Vörösmarty utcai, korábbi 2. számú óvoda Szivárvány néven működött, ezután – már egy intézményként – Napközi Otthonos Óvoda lett a neve. Most az egyik korábbi elnevezés mellé tették le a voksot a névválasztással.

A héten a soros önkormányzati ülésen a város önkormányzati képviselő-testülete is tárgyalta, illetve jóvá is hagyta az óvoda hivatalos elnevezésének módosítását. Eszerint november 15-től a Lenti Napközi Otthonos Óvoda új neve Lenti Mesevár Óvoda lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában