Múzeumok Őszi Fesztiválja

2018.10.04. 11:00

Őslénykutatás és Rotary-segítség az Olaj-és Gázipari Múzeumban

Minden esztendőben október első napjaiban tartják a Múzeumok Őszi Fesztiválját, amelyhez a zalai megyeszékhelyen működő Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum (MOGIM) is csatlakozott.

Arany Horváth Zsuzsa

Az óvodások az olajipari múzeumban „tanultak”

A múzeumi fesztivál jegyében az első napon (október 1.) a zalaegerszegi Belvárosi II. sz. Integrált Óvoda Radnóti utcai Székhelyóvoda Hétszínvirág csoportja az őslények világával ismerkedett a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum foglalkoztató termében, tájékoztatta lapunkat az intézmény igazgatója, Tóth János.

Az óvodások az olajipari múzeumban „tanultak”
A rotarysok a kiállítási tárgyakat festik Fotók: MOGIM

Az őszi múzeumi fesztivál keretében a napokban a rotarysok segítő látogatásának is örülhettek a szakmúzeum munkatársai. A nagykanizsai Rotary Drilling Zrt. huszonöt dolgozója ugyanis a társadalmi felelősségvállalás keretében a szabadtéri kiállítótérben álló, s az időjárás okozta viszontagságoknak kitett kiállítási tárgyakat és pihenőpadokat festettek a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban. Ismeretes, a múzeum országos gyűjtőhelye az olajipar hazai történetét bemutató ipari eszközöknek, tárgyaknak, amelyek a megyeszékhelyi falumúzeum szomszédságában láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában