Magasabb szinteken

2018.10.18. 11:00

Kamarák együttműködési megállapodást kötöttek Lendván

A már meglévő partnerkapcsolati viszonyát emeli az eddiginél magasabb szintre a Lendvai Regionális Kereskedelmi és Vállalkozási Kamara, valamint a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. Az erről szóló együttműködési megállapodást tegnap írta alá a két gazdasági érdekvédelmi szervezet vezetője a határon túli kisvárosban.

Gyuricza Ferenc

Eva Marija Banutai és dr. Polay József Fotó: Gyuricza Ferenc

Az együttműködési megállapodás megkötése kapcsán mindkét szervezet elnöke, Eva Marija Banutai, illetve dr. Polay József is a kölcsönös előnyöket hangsúlyozta. Mint mondották: a megállapodás lehetőséget teremt az uniós pályázatokon való hatékonyabb részvételre, de nemcsak a kamarák előtt nyithat új kapukat, hanem a lendvai és nagykanizsai vállalkozások számára is kínálhat újabb piacokat és lehetőségeket, többek között a kereskedelem és az idegenforgalom területén. A megállapodás értelmében a két szervezet a jövőben kölcsönösen részt vesz egymás programjain. Ezt alátámasztandó Eva Marija Banutai rögtön meg is hívta a nagykanizsai partnereket arra a novemberi rendezvényre, amellyel a lendvai kamara fennállásának, pontosabban önálló szervezetté válásának 40. évfordulóját ünneplik.

Eva Marija Banutai és dr. Polay József Fotó: Gyuricza Ferenc

A megállapodás elsődlegesen a kétoldalú tapasztalatcserét szolgálja. Ennek érdekében a két szervezet a szak- és továbbképzés terén vállal együttműködést, de a kereskedelemfejlesztés, a kiállítások és vásárok megrendezésében, illetve lebonyolításában is segíti egymást. A felek megállapodtak abban is, hogy évente legalább egy-egy alkalommal vezetői szinten személyesen is találkoznak Lendván és Nagykanizsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában