Felszámolták a viharkárokat

2018.10.29. 17:00

Hidat és utat építettek Zalatárnokon

Helyreállították a Szigeti-patak gyaloghídját és a honfoglaláskori veremházakhoz vezető utat a szombaton tartott polgári védelmi gyakorlat keretében.

Gyuricza Ferenc

Lerakják a híd gerendáit. A kép előterében László Péter, hátrébb Toplak István, Rituper József és Nunkovics Sándor Fotó: Gyuricza Ferenc

A munkálatokban a község tízfős polgári védelmi alegysége, valamint öt további önkéntes segítő vett részt, tudtuk meg Gombos Csaba zalatárnoki polgármestertől.

Lerakják a híd gerendáit. A kép előterében László Péter, hátrébb Toplak István, Rituper József és Nunkovics Sándor Fotó: Gyuricza Ferenc

– Először május 22-én, majd utána még három alkalommal sújtotta a falut intenzív esőzés – mondta Gombos Csaba. – A Szigeti-patak képtelen volt elvezetni a nagy mennyiségű csapadékvizet, így kiöntött, és iszappal, hordalékkal terítette be a környéket. A gyaloghidat is magával sodorta, majd több tíz méterrel odébb darabokra törte. A gyakorlat keretében az akkor keletkezett károkat hárítjuk el, ehhez a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség biztosította az anyagi forrást, amit az önkormányzat 210 ezer forinttal egészített ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában