A környezettudatosság jegyében

2018.10.15. 09:00

Hangulatos programok a platánfa árnyékában Letenyén

Újabb szezonális eseménysorozattal várják az érdeklődőket a városban. Az első ízben megrendezett Platán Őszi Napok programjai minden korosztálynak tartalmas, szórakoztató időtöltést kínálnak.

Szabó Zsófia

A Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága, köztük (balról) Gyergyák Lászlóné, Somogyi Andrásné, Hóbor Károlyné és Vertalics Istvánné szép standdal, finom étellel várta az érdeklődőket Fotó: Gergely Szilárd

Az egy hétig tartó rendezvénykavalkádnak az év fájának korábban megválasztott, kastélyparkban lévő platánfa és környéke ad otthont.

A szervezők részéről Dömők József, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elmondta: a város több ismert, nagyszabású, adott évszakhoz kötődő esemény helyszíne. Tavasszal a hóvirágfesztivál, nyáron a Mura menti napok programjai csábítják a látogatókat Letenyére.

A Letenyei Borbarát Hölgyek Társasága, köztük (balról) Gyergyák Lászlóné, Somogyi Andrásné, Hóbor Károlyné és Vertalics Istvánné szép standdal, finom étellel várta az érdeklődőket Fotó: Gergely Szilárd

– Ősszel nem volt állandó rendezvényünk, ezért létrehoztuk a Platán Őszi Napokat a településünk egyik büszkeségénél, az Európában is elismert platánfa környékén – részletezte. – A Mura Nemzeti Program jóvoltából szervezhettük meg az október 20-ig tartó ökohetet. Minden nap más szakma, újabb tudományos vagy szórakoztató téma kerül a középpontba. A pénteki nyitónapon folyóirat-bemutatóval, majd kiállításokkal, tegnap kézműves termékek bemutatójával, bográcspartival, humorista fellépésével és mulatós zenei koncerttel invitáltuk a látogatókat. Az elkövetkezendő napokban többek között szőlő- és gyümölcstermesztő fórumra, erdészeti témájú előadásra és családi vetélkedőre kerül sor – összegezte Dömők József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában