Javuljon a nyelvtudásuk!

2018.10.03. 14:00

Egyetemisták tanították idegen nyelvre a középiskolásokat Nagykanizsán

Két nagykanizsai középiskolában angol nyelvi képzésben részesülnek a diákok egy európai uniós projekt és a Pannon Egyetem nyelv szakos hallgatói jóvoltából.

Horváth-Balogh Attila

A 11–12. évfolyamosoknak tart foglalkozást Naeimeh Afshar Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A Nyelvtanulással a boldogulásért című program célja, hogy javuljon a középiskolások nyelvtudása, és sikeres legyen az emelt szintű idegen nyelvi érettségijük. Ennek keretében intenzív napközis nyelvi tábor kezdődött hétfőn a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán, amely ma zárul. A kurzuson a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájából 22 diák vett részt.

A 11–12. évfolyamosoknak tart foglalkozást Naeimeh Afshar
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– A projekt két évig tart, s az első része nyáron lezajlott egy csopaki tábor formájában, melyen sárbogárdi és nagyatádi diákok vehettek részt – tudtuk meg Lelkóné Tollár Ildikó projektasszisztenstől, a nagykanizsai campus mesteroktatójától. – Az is egy intenzív nyelvi kurzus volt, ahol a Pannon Egyetem Veszprémben tanuló hallgatói, doktoranduszai tartottak interaktív foglalkozásokat. Ennek mintájára valósul meg a kanizsai program két hallgató, Román Annamária és az iráni doktorandusz, Naeimeh Afshar vezetésével. Jövő héten Nagyatádra költözik a program, míg hozzánk tavasszal tér vissza. A Nagykanizsai Piarista Iskolában pedig hetente egyszer két-két órát tartanak az oktatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában