Víz, informatika, turizmus

2018.09.13. 12:00

Világos jövőképpel várja a kihívásokat a kampusz

A 2018-as év sok szempontból hozott újdonságot a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz (PEN) számára. A változásoknak egyetlen célja volt: minél jobban alkalmazkodni tudjunk a változó körülményekhez, s a lehető legnagyobb mértékben kiszolgálhassuk környezetünk, térségünk igényeit.

Horváth-Balogh Attila

Ezt dr. Tóth-Kaszás Nikoletta adjunktus, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz igazgatója mondta tegnap, a felsőoktatási intézmény tanévnyitó ünnepségén, melyre csaknem 150 elsőéves hallgató kapott meghívást. Mint azt közölte, új szakot indítottak üzemmérnök informatika néven, funkcióiban alakították át az oktatási épület egyes részeit, s belső rendszerüket is újrastrukturálták.

Lapunk főszerkesztőjének, Pásztor Andrásnak dr. Vonderviszt Ferenc és dr. Tóth-Kaszás Nikoletta adta át a „Pannon Egyetem Nagykanizsáért”-díjat Fotó: Szakony Attila

- Ennek eredményeként az idei évben csaknem kétszer annyi elsőéves hallgatót vettünk fel a kampuszra, mint a korábbi években, s ezt a számot további új szakok indításával a jövőben növelni fogjuk. Kampuszunk jövőképe, stratégiai iránya egyre világosabban látszik: Nagykanizsa a víz, az informatika és a turizmus kampusza lesz – jelentette ki. Dénes Sándor polgármester és dr. Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem rektorhelyettese is köszöntötte a PEN hallgatóit, majd díjak átadására került sor. A Kanyssa Hallgatói Alapítvány „A PEN Hallgatói Közösségéért” díját Rózsa Bence mérnökinformatikus szakos hallgató vette át. A „Pannon Egyetem Nagykanizsáért” díjat a hiteles és értékteremtő tájékoztatásért Pásztor András, a Zalai Hírlap főszerkesztő-helyettese érdemelte ki, a Pannon Egyetem szenátusának döntése alapján pedig Pro Universitate Pannonica Kisezüst Emlékérmet vehetett át magas színvonalú tudományos munkásságáért dr. Péter Erzsébet egyetemi docens. Végül az elsőéves hallgatók eskütételére került sor.

Százötven elsőéves hallgató tett ünnepélyes esküt a tegnapi tanévnyitón Fotó: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában