Mulatságokkal a szüret idején

2018.09.25. 09:00

Szüreti programok Csesztregen és Zalalövőn

Az elmúlt hét végén folytatódott a szüreti programok időszaka. Csesztregen gulyásparti, Zalalövő irsapusztai településrészén kulturális műsor várta a felvonulókat.

Gyuricza Ferenc

Csesztregen a Kerka táncegyüttes utánpótlás csoportja is csatlakozott a felvonuláshoz Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

– Csesztregen az mai napon, az Úr 2018. esztendejében, szeptember havának 22. napján szüreti felvonulás tartatik. Jelen lenni borvesztés terhe mellett kötelező! – hirdette a kisbíró, azaz Tóth Nándor a penzumot. Szavára kicsik és nagyok egyaránt adtak, hiszen óvodáskorú gyermektől a felnőttekig szinte minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen. Csatlakoztak a Kerka táncegyüttes utánpótláskorú és szenior csoportjai is, akik a falu több pontján is vidám bemutatókkal színesítették a programot, míg a felvonulók pereccel és borral kínálták a nézelődőket, majd zárásként a piactérre gulyáspartira várták a mulatni vágyókat.

Csesztregen a Kerka táncegyüttes utánpótlás csoportja is csatlakozott a felvonuláshoz Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Zalalövőn szeptember 29-én tartják a hagyományos murcifesztivált, mindez azonban nem zavarta a mintegy nyolcvanlakosú irsapusztai településrészen élőket, az elmúlt hét szombatján ők is megszervezték a maguk szüreti felvonulását. Az egykor önálló településen, a helyiek által a „mi kis falunknak” nevezett városrészen végigvonuló, tarka jelmezekbe öltözött vidám menetet Cseresnyés Attila vezette, a kisbírói szerepet vállaló Tóth József pedig minden egyes ház előtt megállva mondott néhány jellemző mondatot annak la­kóiról.

Az irsapusztai szüreti program ezután a városrészi közösségi háznál kulturális műsorral folytatódott, amelyben a salomvári tánccsoport tagjai működtek közre, majd a helybéli mulatós énekes, Tóth Christopher szórakoztatta dalaival a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában