Környezetbarát közlekedés

2018.09.25. 11:00

Idén is felvonultak kerékpárokkal Zalaszentgróton

Az önkormányzat idén is sikeresen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Európai Mobilitási Hetének programjára.

Zalai Hírlap

Gyerekek és felnőttek is biciklire ültek Fotó: Mészáros T. László

A támogatást kiegészítették a költségvetésből, és két napon keresztül várták színes programokkal a lakosságot, számolt be az eseményekről Bonyhárdné Purger Nikoletta, az önkormányzat kommunikációs munkatársa. Csütörtökön a Koncz Dezső Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai a nevelők közreműködésével sétával kezdték a napot a Batthyánykastély parkjában, majd ezt követte a rajzverseny, a sportés ügyességi feladatok sora. Délután a Nőklub tagjaival könnyed városi sétával folytatódott a rendezvény.

Gyerekek és felnőttek is biciklire ültek Fotó: Mészáros T. László

Pénteken a Deák-iskola alsósai feldíszített kerékpárral és rollerrel érkeztek az intézménybe. A Zalaszentgróti Napközi Otthonos Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde szelíd motorosai birtokba vették a lezárt Ady és Batthyány utcát, hogy azután az udvaron közlekedési játékokat próbáljanak ki járműveikkel. Kora délutánig az „Önmagadért sportolj!” program csapata várta a szentgrótiakat az Ifjúság utcai tagintézmény udvarán, ahol számos sportágat ki lehetett próbálni. Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is a helyszínen volt, s Baracskai József polgármesterrel kilátogatott a strandra, ahol a 6. és 8. osztályos diákok úszóversenye zajlott.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai délután BikeSafe szolgáltatással és közlekedési pályával vártak mindenkit a lezárt Ifjúság utcában, ahol az alsósoknak közlekedéssel kapcsolatos aszfaltrajzversenyt szerveztek. Kora délután kerékpáros felvonulást rendeztek a városban, majd a Trial Duó fergeteges kerékpáros bemutatója nyűgözte le a gyerekeket és a felnőtteket. A program zárásaként szeptember 26-án, szerdán 16.30-kor Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok, sífutásban hatszoros magyar bajnok Mozdulj minden-kor! címmel előadást tart a VMK-ban. Monspart Sarolta előadása előtt, szerdán 15 órakor az Egészségfejlesztési Iroda elindítja a gyaloglóklubját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában