A mintát egy közeli Vas megyei településről vették

2018.09.28. 07:00

Esztétikus kerítés épült a magyarföldi temető köré

A korábbinál esztétikusabb, a mai kornak megfelelő kerítést építtetett a temető köré az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Kállai Csaba a temető egyik új kapujánál Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A beruházás költségeit jórészt abból az állami támogatásból fedezi az önkormányzat, amelyet az adósságkonszolidáció­ra nem szoruló települések számára biztosított alapból kaptak.

– A település lakosságszáma miatt mi másfél millió forintot igényelhettünk – magyarázta Kállai Csaba polgármester. – A képviselő-testület a teljes összeget a temetői kerítésre és kapukra szánta, s még így is ki kell egészítenünk 300 ezer forinttal.

Kállai Csaba azt mondja, olyan megoldást kerestek, ami időtálló, hosszú évtizedekre biztosítja a temető védelmét. A sírkert két frekventált, jobban szem előtt lévő oldala kap új kerítést, a másik oldalon egyelőre marad a régi drótháló. A mintát egy közeli Vas megyei településről vették.

Kállai Csaba a temető egyik új kapujánál Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

– Már korábban szerettük volna elvégeztetni a munkálatokat, de hosszú ideig nem találtunk kivitelezőt – tette még hozzá a polgármester. – Vagy elfoglaltak voltak, vagy egyéb okok miatt nem tudták vállalni, végül a Zalaroad Kft. tulajdonosaival egyeztünk meg, akik a teljes munkát elvégzik, azaz nemcsak a kerítést építik ki, de a balesetveszély miatt kivágott fák tuskóit is eltávolítják. Emiatt ugyan egy kicsit tovább tart a munka, de szerettünk volna olyan megoldást, hogy a későbbiekben már ne kelljen újabb munkálatokat végezni a temetőben – magyarázta Kállai Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában