párhuzamosan parkolófejlesztés indult

2018.09.21. 07:00

Célegyenesbe ért a hévízi főutca rekonstrukciója

Célegyenesbe ért a város főutcájának rekonstrukciója, a tervek szerint november végére befejeződik a több mint 1 milliárdos beruházás. Közben a település több pontján új fejlesztések indulnak.

Varga Lívia

A Magyar Közút a napokban megkezdte a Széchenyi utcában az aszfalt felmarását Fotó: Péter Árpád

Minderről a csütörtöki városinfón beszélt Papp Gábor polgármester, kiemelve: a következőkben – a kormányinfó mintájára – kéthetente sajtótájékoztatón számolnak be a hévízi aktualitásokról.

Hétfőn új mérföldkőhöz értek

A Széchenyi utca rekonstrukciójáról elmondta: hétfőn mérföldkőhöz érkezett a beruházás, átadták ugyanis a munkaterületet a Magyar Közútnak, ami azt jelenti, hogy a fejlesztés mintegy 1 milliárd forintos, saját forrásból finanszírozott része – a közművek föld alá vitele, a szennyvíz- és csapadékelvezetés, a járdák újraburkolása és a zöldfelületek előkészítése – elkészült. A Magyar Közút pedig már meg is kezdte az aszfalt felmarását. Az útburkolat helyreállítását 129 millió forintos pályázati forrásból finanszírozza a társaság. A zöldfelületek kialakítását követően, november végén zárulhat a rekonstrukció.

Közben a nagyberuházáshoz kapcsolódóan két másik fejlesztés is megvalósult: 10 millió forintból 60 méter hosszan szennyvíz-rekonstrukciót valósítottak meg a belvárosban, s szintén önerőből, 18 millió forintos ráfordítással megújult a Nyírfa köz. A két beruházás pedig máris „bizonyított”: míg három éve a hatalmas nyári esőzés teljesen elmosta a várost, idén a nagyobb mennyiségben lezúduló csapadék sem jelentett problémát.

A Magyar Közút a napokban megkezdte a Széchenyi utcában az aszfalt felmarását Fotó: Péter Árpád

– A Széchenyi utcában az átépítés következtében megszűnik a parkolási lehetőség – folytatta a polgármester. – Az ott lévő 54 parkoló helyett a városi tulajdonban lévő Aquamarin Szálloda Széchenyi utcáról nyíló hátsó kertjéből több mint 60 millió forintos beruházással 58 férőhelyes parkolót alakítunk ki, amit terveink szerint október 31-től vehetnek majd használatba az autósok.

Októbertől a nagyparkoló következik

Papp Gábor bejelentette: október 1-jén kezdődik a nagyparkoló teljes átépítése. Az 500 millió forintos beruházás három fázisban valósul meg, várhatóan május közepéig, s részleges lezárásokkal jár majd. Első körben a Széchenyi utcáról nyíló bejáratot zárják le október 1-jétől, s a nagyparkoló ezen elülső fele nem is lesz használható. Ha úgy látják, hogy szükséges, tette hozzá a városvezető, ideiglenes parkolókat jelölnek ki.

Elmondta azt is: lakossági kérésre tegnap újabb szúnyoggyérítés indult Hévízen. S az építkezések miatt természetesen nem állt meg az élet a mindig pezsgő fürdővárosban: e hétvégén például egy új rendezvény, a Míves portékák vására várja a szórakozni vágyókat, s az ősz számos további, érdekes és izgalmas programot kínál a helyieknek s az ott pihenő vendégeknek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában