A közösségi élet fontos színtere

2018.09.02. 15:00

Mintegy 70 millió forintból újítják fel a kultúrházat Lentiben

Kívül és belül is megújul a lentikápolnai városrész kultúrháza. A jövő februárban befejeződő beruházás összértéke mintegy 70 millió forint.

Korosa Titanilla

Vatali Ferenc (balról), Vigh László, Horváth László és Czigány Ádám projektmenedzser a kivitelező Le-Ko Kft.-től Fotó: Korosa Titanilla

Pénteken Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Horváth László, Lenti polgármestere és Vatali Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtó munkatársait a felújítás részleteiről. Elöljáróban Horváth László arról beszélt, hogy több pályázatból elnyert támogatás segíti a kultúrház átalakítását.

– Az épület felújítására 70 millió forintot tudunk fordítani, ehhez 13 millió forint önrészt is biztosít az önkormányzat – közölte. – A komplex felújításnak része az energetikai korszerűsítés, a nyílászárók cseréje, a külső szigetelés, és új fűtési rendszert is kap az épület.

Mindehhez hozzátartozik egy napelemes rendszer kiépítése. Továbbá megoldódik az akadálymentesítés, belül megújulnak a vizesblokkok, az előtér és a színházterem, illetve programok is megvalósulnak.

Vatali Ferenc (balról), Vigh László, Horváth László és Czigány Ádám projektmenedzser a kivitelező Le-Ko Kft.-től Fotó: Korosa Titanilla

Vigh László arról beszélt, hogy Lentiben jelentős beruházásokra kerül sor a lehívott fejlesztési források felhasználásával, mindezt komoly tervezés előzte meg. A lentikápolnai felújításra térve kiemelte, hogy a mintegy 600 fős településrészben élők számára, bár Lentihez tartoznak, fontos, hogy a saját lakóhelyük is fejlődjön.

Mint elmondta: Lentikápolnán szinte telt házas rendezvényeket tartanak, az elöregedett épület helyett hamarosan egy új létesítményben kerülhet majd sor a kulturális programokra, ami még vonzóbbá teszi majd a helyet. A cél az, hogy a közösség itt is ugyanazt a szórakozási lehetőséget kapja, mint bármelyik városban.

Vatali Ferenc a felújítás miatti köszönetnyilvánítás mellett arra emlékeztetett, hogy az épület 20 éve újult meg részlegesen, így időszerűvé vált a felújítás.

– Lentikápolna népes városrész, az itt élők számára sok programot szervezünk, de a lakosok családi események megtartásához is gyakorta igénybe veszik az épületet – mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában