Közel 400-an dolgoztak a TeTedd akcióban

2018.09.14. 16:30

A környezetszépítő napon megtisztult a parkerdő

Negyedik alkalommal szervezték meg a városban a Te Tedd környezetszépítő akciónapot. Idén a parkerdő szépült meg a nagyszámú résztvevő munkájának köszönhetően.

Hajdu Péter

Beck Laura Júlia, Katona-Kis Anikó és Kovács Annamária, a kormányhivatal dolgozói padokat festettek Fotó: Pezzetta Umberto

Pénteken délelőtt tízre valóságos tömeg gyűlt össze a parkerdőben levő játszótér környékén, onnan indultak útnak az eligazítás után az aktivisták. Civil szervezetek, diákok, intézmények dolgozói, magánszemélyek, hogy szemetet gyűjtsenek, a madármegfigyelő domb oldalán megnyírt bokrok ágait gyűjtsék, padokat fessenek, fát ültessenek. A Városgazdálkodási Kft. megfelelő mennyiségű védőkesztyűt, szemetes zsákot, festéket és más szükséges eszközt adott a jelentkezőknek a munkához.

Balaicz Zoltán polgármester a munka megkezdése előtt megköszönte minden résztvevőnek ezt az aktivitást, és a terület múltjáról adott helytörténeti ismereteket. Ezek szerint a mai parkerdő az 1700-as előtt eredetileg is erdő volt, majd kipusztult. Azt követően legelőnek használta a város, 1969 előtt pedig szeméttelep működött a területen. Állami beruházás eredményeként, az erdészek több éves munkájának köszönhetően 1977-ben adták a parkerdőt.

Beck Laura Júlia, Katona-Kis Anikó és Kovács Annamária, a kormányhivatal dolgozói padokat festettek Fotó: Pezzetta Umberto

Megszámolni is nehéz lett volna az akcióban résztvevőket, Tánczos Zsolttól, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi szakreferensétől tudjuk, hogy a magánszemélyek, köztük szervezetek, hivatalokat képviselő dolgozók több mint 140-en, és mellettük az Ady iskola 250 tanulója vett részt a munkában.

 

A fiatalokkal érkező Czigány László igazgató elmondta, az iskola éppen tegnap tartotta meg a hagyományos őszi túráját, amin az egész iskola megmozdult. Az elsősök különféle egy napos kirándulásokon vettek részt, az 5-6-os évfolyamok az ifjúsági és sportcentrumban sportoltak, a 7-8-9-10-esek pedig 250-en a parkerdőbe mentek ki és bekapcsolták a környezetszépítő akcióba. A 11-esek a Gébárti-tón túráztak, a 12-esek pedig a novemberi szalagavató műsorukra készültek az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában