A védőeszközök fontossága

2018.08.30. 07:00

Szakmai nap a munkavédelemről Zalaegerszegen

A jól megválasztott egyéni védőeszközöket a legtöbb, még az otthon végzett tevékenységnél is alkalmazni kellene.

Arany Gábor

Déri Miklós előadást tart Fotó: Katona Tibor

Erre hívta fel a figyelmet Déri Miklós a megyei kereskedelmi és iparkamara munkavédelmi szakmai csoportjának rendezvényén. A csoport elnökségi tagja elmondta, hogy negyedévente tartanak szakmai továbbképzést a területen tevékenykedőknek.

Déri Miklós előadást tart Fotó: Katona Tibor

– Azt szinte mindenki tudja, hogy zajjal, porral és egyéb, jól érzékelhetően károsító hatással járó munkához védőeszközt kell használni. Az azonban kevéssé ismert, hogy visszafordíthatatlan egészségkárosodáshoz vezethetnek a szinte érzékelhetetlen hatások is. Példaként említhető a por, az oldószer, mert ezek kis mennyiségben nem szembetűnőek – mondta. – Ma már azonban mindenki előtt ismert az azbeszt, amiről évtizedek múltával derült ki, hogy súlyosan károsítja az egészséget. Ezért szükséges szakember segítségét igénybe venni a megfelelő egyéni védőeszköz kiválasztásához. A túlvédelmet is el kell kerülni, mert az meg a munkában akadályoz – tette hozzá.

Az egerszegi Clean Medic Kft.-nél megtartott szakmai napon az országban egyedülállóan berendezett buszban mutatták be a légzést és a hallást védő eszközöket, maszkokat, védőöltözeteket. A szakmai nap részeként a munkavédelmet érintő ügyintézési változásokról is tájékoztatás hangzott el a kormányhivatal illetékes szakemberétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában