a Helyi Értékek Házában

2018.08.13. 07:00

Roma hagyományőrző családi napot rendeztek Lentiben

Legyünk együtt elnevezéssel roma hagyományőrző családi napot rendezett a Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat a településen a Helyi Értékek Házában

Korosa Titanilla

A Beás Trió szórakoztatta a megjelenteket

Fotó: Korosa Titanillla

A délutáni program kezdetén Nyilas Istvánné, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat vezetője beszélt a programról. – Évről évre megszervezi a megyei szervezetünk ezt a roma családi napot más-más településen, idén Lentibe került a rendezvény – kezdte Nyilas Istvánné. – Ezen a családias összejövetelen részt vesznek a nemzetiségi önkormányzat tagjai és hozzátartozóik is. A nap folyamán előadást hallhatnak a résztvevők az internet veszélyeiről és egyéb függőségekről, ebben a rendőrség munkatársa, Dányi József lesz a segítségünkre. Emellett a gyerekeket játékba szeretnénk bevonni, majd Orsós Vendel és együttese, a Beás Trió autentikus roma zenével szórakoztatja a megjelenteket, illetve a jó hangulatot fokozva vendégül látjuk a résztvevőket és bízunk benne, hogy mindannyian jól érzik magukat.

A Beás Trió szórakoztatta a megjelenteket
Fotó: Korosa Titanillla

A roma családi napon részt vett Vajda László, az országos roma önkormányzat tagja, aki köszöntőjében a megyei szervezet munkájáról, valamint az országos roma politikáról is beszélt. Rajta kívül köszöntötte a megjelenteket Horváth László, Lenti polgármestere is, aki szólt a városi és a helyi roma önkormányzat jó kapcsolatáról, a város által nyújtott támogatásokról, illetve arról is, hogy a településen megvalósuló számos fejlesztés mellett pályázat keretében a roma önkormányzat által használt épület is megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában