Rendezvények

2018.08.15. 09:00

Pályaavató és falunap is volt a hétvégén Türjén

A hét végén tartották a falunapot, és szombaton műfüves labdarúgópályát avattak az 1800 lakosú községben.

Szalay Csaba

Bene Csaba, Nagy Ferenc, Sipos Jenő és Preisinger Sándor felavatja a műfüves labdarúgópályát Fotó: Szalay Csaba

A pályaavatón Nagy Ferenc polgármester kifejezte reményét, hogy a létesítmény közösségi térré válik, és segíti a türjei sportolni vágyókat. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a pálya megvalósításához, amihez önállóan nem lett volna ereje, pénze egy ekkora falunak.

A műfüves pálya a Magyar Labdarúgó-szövetség 90 százalékos támogatásával készült. Avatóbeszédében Sipos Jenő, az MLSZ sajtófőnöke gratulált a település vezetőinek, hogy éltek a lehetőséggel, és belefogtak a beruházásba. A szalagot Sipos Jenő mellett Nagy Ferenc, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke és Preisin­ger Sándor, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke vágta át, majd a helyi iskola moderntánc-csoportja tartott bemutatót. A pályán először a türjei és a pápai női focicsapat, majd a helyi és a szomszédos falvak öregfiúi csaptak össze.

Bene Csaba, Nagy Ferenc, Sipos Jenő és Preisinger Sándor felavatja a műfüves labdarúgópályát Fotó: Szalay Csaba

A falunapot vasárnap a sportpályán rendezték. Megnyitóbeszédében Nagy Ferenc az idei eredményekről s a még hátralévő beruházásokról szólt. Ezután köszönetet mondott a támogatóknak, megköszönte a kulturális és művészeti csoportok, a konyha és az önkormányzat dolgozóinak a munkáját. A köszöntő után helyi művészeti csoportok, Kovács Fruzsina és Márió, a harmonikás szórakoztatták az egybegyűlteket.

A négyéves fotóklub csodás képei a színpadot díszítették. Volt tűzoltóautó-szemle, körhinta, trambulin, arcfestés, lufihajtogatás is. A konyha dolgozói egy-egy tál étellel kínálták a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában