Az ifjú színjátszók készítették a díszleteket, jelmezeket is

2018.08.12. 16:00

Horrormese a színjátszó táborban Nován

Saját maguk által írt történetet dolgoztak fel a novai színjátszó tábor résztvevői. A községben Ecsedi Erzsébet és Ecsedi Csenge színművészek vezetésével ötödik éve zajlik nyári színjátszó kurzus.

Gyuricza Ferenc

Péntek délelőtt már a bemutatóra készültek a tábor résztvevői Fotó: Gyuricza Ferenc

A tegnap zárult tábornak 21 résztvevője volt, óvodás korú kisgyermekektől a 13 évesekig, de közös bennük, hogy mindannyian kötődtek a településhez, s valamennyien érdeklődnek a színjátszás iránt.

 

Péntek délelőtt már a bemutatóra készültek a tábor résztvevői Fotó: Gyuricza Ferenc

– Az idei tábor részben ráépülő program a korábbiakra, hiszen vannak olyan színjátszóink, akik mind az öt évben itt voltak velünk – mondta Ecsedi Csenge. – Természetesen mindig jönnek új tagok is, ezért a színjátszás legfontosabb elemeit minden évben újratanuljuk. Jól épített tematikája van ennek az öt napnak, az első nap az ismerkedésé, a második már az alkotásé, azaz elkezdünk dolgozni a darabon, a harmadik naptól pedig már az előadásra készülünk.

– Az idei tábor annyiban más, hogy eddig mindig hoztunk egy mesét, s azt állítottuk színre – folytatta Ecsedi Erzsébet. – Most azonban a gyerekek maguk írtak egy történetet, de nemcsak a vázát találták ki, hanem egyes jeleneteit, a párbeszédeket is saját maguk dolgozták ki. Hol NEMVOLT mese címmel ezúttal egy horrormese született, a péntek esti táborzáró előadáson így ezt mutattuk be.

Ecsedi Erzsébet hozzátette, mindez intenzív munkát követel tőlük s persze a gyermekektől is. Számukra a pluszfeladatot a gyermekek által kitalált mese dramaturgiájának elkészítése jelentette, az ifjú színjátszókra pedig a készségeiket fejlesztő improvizációs és szituációs játékok, illetve a részben Cseri Hanna által vezetett ritmusgyakorlatok mellett a díszletek és jelmezek elkészítése is várt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában